Încă un avocat reținut de ofițerii și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. În dosar figurează și un polițist de frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avocat a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce ar fi primit 3.000 de euro de la un bărbat pentru a-i soluționa cazul. Apărătorul a fost escortat la CNA pentru a fi audiat în după-amiaza zilei de ieri. Acesta este bănuit de trafic de influență.

Potrivit materialelor anchetei, avocatul ar fi pretins banii, susținând că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Poliției de Frontieră și că îi poate determina pe aceștia să-i restituie denunțătorului automobilul de model Mercedes, ridicat anterior.

În cadrul documentării, s-a constatat că acțiunile unui polițist de frontieră care ar fi primit 200 de euro pentru soluționarea pozitivă a aceluiași caz, au fost investigate de CNA în paralel, într-o altă cauză penală pornită pentru corupere pasivă.

Este de menționat că avocatul și-a recunoscut integral vina și cooperează cu organul de urmărire penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, avocatul riscă până la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență, iar polițistul de frontieră, respectiv, până la 7 ani de privațiune de libertate pentru corupere pasivă.

Cauza penală este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...