Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg condamnă politica agresivă a Rusiei la Adunarea parlamentară Nato la Varșovia


Secretarul-general Nato, Jens Stoltenberg, la sesiunea de vară a Adunării parlamentare Nato de la Varșovia
Secretarul-general Nato, Jens Stoltenberg, la sesiunea de vară a Adunării parlamentare Nato de la Varșovia

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a cerut din nou Rusiei să-şi accepte responsabilitatea pentru doborârea, în 2014, a unui avion al Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei. Vorbind la Adunarea parlamentară NATO, are a avut loc la Varșovia, Stoltenberg a declarat că este „de acord cu guvernul olandez, care îi cere Rusiei să-şi asume responsabilitatea pentru incidentul aviatic" din 2014, în care au murit toate cele 298 de persoane aflate la bord.

Olanda şi Austria au cerut Rusiei să-și asume oficial responsabilitatea pentru doborîrea avionului malaezian după ce o echipă de anchetatori internaţionali a stabilit, cu dovezi,că sistemul antiaerian Buk utilizat pentru a lovi avionul venea de la o unitate militară rusă.

Vorbind la Varșovia, Stoltenberg a mai declarat că politica agresivă a Rusiei, fie că este vorba de amestecul în alegeri, atacuri cibernetice sau folosirea forţei militare împotriva ţărilor vecine, este una dintre cele mai mari provocări de securitate pentru statele NATO. Secretarul general i-a asigurat pe delegaţii de la Adunarea Parlamentară a NATO că Alianţa va răspunde la această provocare cu o combinaţie de disuasiune şi dialog politic.

XS
SM
MD
LG