Cazul tânărului snopit în bătăi de sportivii K1: Care este clubul unde a început conflictul și cum comentează cei de la Atrium

29 mai 2018, ora 07:48

Clubul de noapte unde s-au distrat persoanele implicate în conflictul din 19 mai se numește „Edgo Night Club” și este amplasat în centrul comercial „Atrium” din capitală. În acest club, Sergiu, bărbatul de 30 de ani care ulterior a decedat, sărbătorea alături de un grup de tineri ziua de naștere a unui prieten. Potrivit martorilor, după un conflict între luptătorul de arte marțiale Aurel Ignat și un prieten al lui Sergiu, tinerii au ieșit afară, acolo unde a început o bătaie între două grupuri.

Contactat, avocatul centrului comerical „Atrium”, Andrei Habravan, precizează că localul „Edgo Night Club” își desfășoară activitatea în încăperile care reprezintă proprietatea privată a altui agent economic decât ÎCS „Tower Group” SRL. Avocatul susține că este o confuzie atunci când localul este identificat cu propietatea centrului comercial.

„Este o încăpere izolată, care are intrare separată. Proprietarii sunt alții decât Centrul Comercial „Atrium”. Este proprietate privată, pe care stăpânii îl dau în arendă la „Edgo Club”. „Atrium” nu are nimic cu ei”, susține avocatul.

Clubul „Edgo Night Club” activează din decembrie 2017, anterior însă, în spațiul respectiv își desfășura activitatea o altă cafenea, „Lisboa”, administrată de „Atlantic Etam” SRL. Clubul „Edgo Night Club” este gestionat de firma „Edgo-CLUB” SRL, fondată la 1 noiembrie 2017 de către Eduard Gornea. Acesta este și administrator al SRL-ului. Pe Facebook, profilul clubului de noapte este etichetat în diverse postări ale multor luptători de arte marțiale. Totodată, administratorii profilului de Facebook al clubului de noapte distribuie lupte organizate de Fighting & Entertainment Association of Moldova (FEA).

Andrei Habravan a declarat pentru ZdG că atât în perioada de activitate a clubului „Edgo Night Club”, cât și atunci când spațiul respectiv era arendat de „Lisboa”, administrația centrului comerical a făcut zeci de sesizări către organele de drept și structurile care autorizează activitatea a astfel de localuri în lăgătură cu diverse incidente.

„De-a lungul anilor, avem vreo zece adresări către organele de drept, prin intermediul cărora sesizăm tot ce se întâmplă ca rezultat a activității localului. Ne-am adresat și la organele de drept, și la cele care eliberează autorizații de funcționare, ca să ia atitudine…să intervină, să stabilească persoanele care frecventează, programul de lucru”, a precizat pentru ZdG avocatul centrului comercial, Andrei Habravan.

Întrebat dacă în noaptea respectivă paza a intervenit pentru a aplana conflictul, avocatul precizează că dat fiind faptul că spațiul este unul privat, agenții de securitate ai centrului comercial nu au vreo atribuție cu activitatea clubului de noapte. În același timp, avocatul menționează că toate imaginile video din 19 mai, înregistrate de camerele de supraveghere ale centrului comercial, au fost transmise oamenilor legii. Andrei Habravan afirmă că în vizorul camerelor a intrat spațiul din fața clubului de noapte, dar susține că nu cunoaște dacă în imagini se văd persoanele implicate în conflict.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram