02:38:11 25.04.2024
Stiri

Efectele ADVERSE ale tratamentelor naturiste. Când trebuie EVITAT muşeţelul

Știri 29.05.2018 07:30 Vizualizări1030 Autor: Ziarul National


Efectele ADVERSE ale tratamentelor naturiste. Când trebuie EVITAT muşeţelul sursa: digi24.ro

Ştim cu toţii că ceaiul de tei ne relaxează şi ne ajută să dormim mai bine. Medicii atrag însă atenţia că băut mai mult de 3-4 săptămâni va avea efectul invers: provoacă insomnie. În plus, nu este recomandat persoanelor cu tensiune mică.

Plantele sunt minunate, ne pot susține organismul, dar pot face și rău dacă nu sunt luate la recomandarea unui medic. De exemplu banalul ceai de sunătoare poate provoca dureri de cap dacă este băut prea mult timp, iar ghimbirul nu este indicat femeilor care au chisturi sau fibroame. Iată și alte exemple!

Una dintre cele mai populare plante medicinale în România este mușețelul. Ajută digestia, calmează iritațiile, este recomandat în infecțiile respiratorii, dar în același timp interacționează cu unele medicamente.

Dr. Cătălina Creţu, medic apifitoterapeut: Fluidifică sângele și dacă persoană respectivă ia un anticoagulant, evident că va modifică nivelul de fluiditate a sângelui și se va trezi cu hemoragii nedorite.

Și preparatele cu ginko biloba, ginseng, usturoi sau ghimbir pot interacționa cu medicația anticoagulantă. În plus, ghimbirul și scorțișoară, foarte folosite în curele de slăbire, pot determina creșterea în mărime a unui fibrom sau chist uterin, dar nu sunt singurele.

Dr. Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut: Extracte de salvie, de lemn dulce, de mărar, de trifoi roșu, foarte folosite. În cazul în care persoană are o predispoziție spre chist, are antecedente de cancer mamar sau ovarian, ele sunt strict contraindicate.

De aceea este important să nu luați produse naturale după ureche, ci doar după ce ați fost la un medic. Un alt exemplu este ginsengul. Indicat pentru memorie, fertilitate sau imunitate, poate avea efecte adverse dacă e luat prea mult timp.

Dr. Cătălina Creţu, medic apifitoterapeut: Luat zilnic pe o perioada mai mare de 21 de zile va da o stare de agitație și atunci se da cu anumite intermitențe. Așa cum poți să dai șofrănelul timp de trei luni fără să apară niciun fel de probleme.

Și ceaiul verde trebuie băut cu atenție, deși este plin de antioxidanți. Medicii recomandă ca după o luna să fie luată o pauză.

Dr. Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut: Ceaiul verde interferează cu absorbția calciului și a fierului, deci putem să ne trezim cu o anemie, putem să ne trezim cu o spasmofilie și cei care au tensiunea mică se pot trezi chiar cu stări de leșin.

Atenție și la produsele pe bază de sunătoare, mai ales în sezonul cald! Provoacă fotosensibilitate, deci nu e recomandat să va expuneți la soare dacă urmați un astfel de tratament. În plus, scade eficacitatea pilulelor contraceptive, ale medicamentelor pentru hipertensiune, diabet sau astm.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md