08:30:49 19.04.2024
Stiri

Gaburici cere și IMPLICAREA autorităților publice locale în procesul de reparație a drumurilor

Economie 28.05.2018 15:20 Vizualizări1383 Autor: Ziarul National
Gaburici cere și IMPLICAREA autorităților publice locale în procesul de reparație a drumurilor mei.gov.md


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, susține că e necesar să fie respectat planul de realizare a lucrărilor de reparație a drumurilor, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, iar pentru aceasta trebuie să se implice și autoritățile publice locale.

„Este important să le asigurăm cetățenilor o infrastructură modernă, iar pentru aceasta Guvernul, împreună cu autoritățile publice locale, trebuie să depună eforturi comune pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Gaburici, în timpul inspectării șantierului de construcție a drumului din satul Ustia, raionul Dubăsari.

În cadrul vizitei sale, Chiril Gaburici a discutat cu agenții economici responsabili de efectuarea lucrărilor și a cerut implicarea primăriei și a localnicilor în procesul de curățare a drumului: „Este necesar să respectăm planul de realizare a lucrărilor, asigurând astfel calitate și operativitate. De aceea, rog implicarea tuturor în procesul de lucru”.

Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”, drumul din Ustia este reparat pe o lungime de 1,6 km, valoarea lucrărilor fiind de 2 milioane de lei.

De asemenea, Gaburici a verificat și mersul lucrărilor de construcție a drumului din orașul Criuleni, care are o lungime de 1,8 km. Costul lucrărilor sunt de aproximativ 4,8 milioane de lei, iar finalizarea reconstrucției drumului este preconizată pentru sfârșitul acestei luni.

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a circa 1 200 km de drumuri, care vor acoperi aproape 1 200 de localități. Suma totală a investițiilor este de circa 1,6 miliarde de lei. Banii sunt alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei, și din Bugetul de Stat – 1,1 miliarde de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md