(VIDEO) Igor Dodon, umilit în emisie directă la postul de televiziune „Rossia 1”, căruia nu o singură dată i-a luat apărarea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a fost înjosit în emisie directă la unul dintre posturile de televiziune din Rusia pentru care nu o singură dată a sărit în apărare. S-a întâmplat în marja Forumului Economic Internațional din Sankt-Petersburg, unde, în timp ce-l intervieva pe președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, jurnalista Olga Skobeeva, i-a întors spatele președintelui moldovean, iar acesta, preț de minute bune, a fost nevoit să privească în pământ sau să-și aranjeze butoanele la costum.

În fapt, Igor Dodon și Veaceaslav Volodin au fost invitați pentru scurte interviuri, acordate în direct, în timpul emisiunii „60 de minute” de la postul de televiziune „Rossia 1”. Doar că, până a-și exprima opinia, Igor Dodon a trebuit să stea pe post „de decor” timp de aproape nouă minute, timp în care jurnalista rusă i-a întors spatele discutând cu oficialul rus.

În tot acest timp, vădit stânjenit de acest comportament, președintele moldovean a fost nevoit să-i privească în ceafă jurnalistei ruse, să-și aranjeze costumul sau să privească în podea.

Mai mult ca atât, atunci când moderatorul, din studiou, al emisiunii a dorit să-i acorde o întrebare lui Igor Dodon, Olga Skobeeva l-a întrerupt, menționând că mai are o întrebare pentru oficialul rus, care trebuie să plece la aeroport. Abia după 9 minute de la începutul emisiunii, jurnalista rusă s-a întors cu fața către președintele de la Chișinău.

Este de menționat că după cum se poate observa în imagini, Olga Scobeeva avea cască în ureche și comunica cu cineva prin telefonul mobil, astfel că, în caz că poziționarea sa față de președintele moldovean Igor Dodon ar fi fost întâmplătoare, aceasta putea fi atenționată de regie să se poziționeze altfel față de cei doi interlocutori ai săi. Acest lucru însă nu s-a întâmplat.

Amintim că, atunci când în Parlament era discutată așa-numita lege „anti-propagandă”, Igor Dodon a sărit în apărarea postului de televiziune „Rossia 1” nu o singură dată. Cu toate acestea, legea a fost aprobată și, spre bucuria lui Igor Dodon, marea majoritate a cetățenilor moldoveni, nu au putut vedea în emisie directă aceste imagini stânjenitoare pentru el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...