(foto) Training ALC pentru profesori de limba engleză din țară. Cum au învățat aceștia să fie mai creativi în profesia lor

DSC_7869_3

Centrul Lingvistic American (ALC), în calitate de subdiviziune a Consiliilor Americane pentru Educație Internațională, a organizat un training cu genericul SPRING BOOTCAMP la data de 19 mai 2018. Scopul acestuia a fost dezvoltarea  competențelor profesionale a profesorilor EFL ( English as a Foreign Language), dar și motivarea acestora pentru creștere continuă.

Întregul training (9 ore)  a avut la bază dezvoltarea abilităților de învățare prin intermediul managementului dinamic. Ce-ar însemna asta? Trainerul-  în cazul nostru reprezentanți Aiesec Moldova, specialistul în business și start-up Matt Rutter, Directorul Consiliilor Americane Moldova David Jesse și numeroși profesori din cadrul ALC- încurajau participanții să se implice în activități într-un mod activ  și interesant, astfel încât informația să fie asimilată mult mai rapid, indiferent de complexitatea și sursa acesteia.

DSC_7735_1

INOVAȚIA- cuvântul de la care a pornit întreaga idee a evenimentului. Aplicarea jocurilor, teambuilding-urilor și modalităților experimentale de livrare a materialului ne-au ajutat să dăm exemplu de mai multă flexibilitate și creativitate profesorilor noștri. Astfel, în viitor, aceștia vor avea posibilitatea de a aborda predarea lor  în alte modalități decât cele tradiționale, transformând cele mai banale teme de studiu în activități interesante.

33576424_10155268650387117_9059565832476033024_n

În pofida subiectelor mai neobișnuite și formatului neconvențional ale evenimentului, profesorii s-au implicat activ și, la un moment dat, a început să ne pară că au și uitat de grijile lor cotidiene, fapt care a demonstrat calitatea trainingului.

Evenimentul a cuprins circa 30 profesori EFL din Chișinău și din raioane și a fost facilitat de traineri locali și internaționali, la Centrul ‘FIDES’. Feedback-ul din urma training-ului ne demonstrează că participanții au rămas satisfăcuți, iar motivarea constantă a profesorilor este un element cheie în managementul calității din cadrul unui centru lingvistic.

Urmăriți pagina de Facebook a Centrului Lingvistic American pentru mai multe informații despre activitatea acestuia.

DSC_7769_1

DSC_7430 DSC_7482

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente