20:54:20 24.04.2024
Stiri

Președintele Franței nu a vrut să audă de Dodon? Întâlnirea dorită de președintele R. Moldova NU a mai avut loc

Politică 28.05.2018 13:00 Vizualizări10106 Autor: Ziarul National
Președintele Franței nu a vrut să audă de Dodon? Întâlnirea dorită de președintele R. Moldova NU a mai avut loc Facebook // Vasile Munteanu


Ignorat de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Forumul economic ce a avut loc zilele trecute la Sankt Petersburg, care nici nu i-a pronunțat numele când saluta participanții la eveniment, și folosit ca decor de postul de televiziune „Rossia 1”, președintele R. Moldova, Igor Dodon, nu s-a întâlnit nici cu omologul său francez, Emmanuel Macron, deși a „negociat” un astfel de eveniment.

La conferința de presă pe care a susținut-o la Chișinău pe 16 mai curent, atunci când s-a lăudat că R. Moldova a obținut statut de observator la Uniunea Euroasiatică, Igor Dodon anunța că la Forumul Economic Mondial din Sankt Petersburg speră să aibă o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Dodon spunea atunci că subalternii săi chiar purtau „discuții pentru o eventuală întâlnire cu Macron” în marja acestul eveniment.

Acest lucru însă nu s-a întâmplat, dovadă că echipa președintelui Macron nu a răspuns doleanței lui Igor Dodon, care a avut până acum doar întrevederi cu președinți din state membre CSI, cele mai multe cu Vladimir Putin, fiind ignorat de omologii din Occident, dar și de vecinii Klaus Iohannis și Petro Poroșenko.

Igor Dodon nu s-a întâlnit la Sankt Petersburg nici cu Vladimir Putin și a anunțat pe Facebook doar despre întâlniri cu președintele Dumei de Stat din Rusia, Veaceslav Volodin, cu președintele Consiliului de Administrare „Gazprom”, Aleksei Miller, cu guvernatorul regiunii Kursk, Aleksandr Mihailov, și cu guvernatorul interimar al regiunii Omsk.

Menționăm că jurnalistul Vasile Munteanu a scris despre „momentele penibile” trăite de Igor Dodon la postul „Rossia 1” care transmitea în direct de la Sankt Petersburg. Munteanu susține că Dodon era mai mult pe post de decor într-o emisiune a acestei televiziuni, iar jurnalista a stat cu spatele la el minute bune, în timp ce vorbea Veaceslav Volodin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md