/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Trei frați de 7, 9 și 11 ani au murit înecați în iazul din Pohrebeni. Ce spune mama copiilor

missing
28 mai 2018, ora 18:54

Copii au fost văzuți ieri, pe la amiază, într-o barcă traversând iazul. Mai târziu, hainele acestora au fost găsite pe mal. Atunci au fost alertate autoritățile. După aproape 12 ore de căutări, cadavrele copiilor de 9 și 11 ani au fost recuperate. O oră mai târziu a fost găsit de scafandri și minorul de 7 ani. Mama copiilor spune că nu știe cum au ajuns toți trei la iaz.

Se ducea doar cel mai mare, adică nu era nici o problema, dar ieri au plecat împreună și pentru totdeauna”, spune mama copiilor, Maria Sarnean.

Frații au fost lăsați în grija bunicii, mama fiind plecată la muncă în Chișinău, ca să-și poată întreține cei cinci copii.

Eu încerc să fac ceea ce pot ca să nu-i dau, să am grijă de ei și cu ce pot eu cu aceea mă strădui să-i cresc. Eu nu mă duc pe termen lung de acasă, eu mă duc pe o săptămână, timp de o săptămână eu vin înapoi pe două zile, iară plec iară vin”, povestește femeia.

Nici vecinii nu-și pot explica cum a fost posibilă o astfel de tragedie. Asta pentru că, de obicei, copiii se jucau în mahala.

Toata vremea erau aici în drum. –La iaz se mai duceau? – Se mai duceau, nu pot să spun că nu se duceau dar mai mult cel mărișor. E o familie cu greutăți multe dar copiii nu tâlhăresc, n-avem probleme, copii normali”, spune Viorica Levitchi, vecină.

Ei dacă și se duceau pe undeva, la ora 6-7 erau deja prezenți aici, se jucau în mahala, mahalaua e tânără”, afirmă un alt vecin, Viorel.

Directoarea școlii spune că a anunțat recent, în cadrul adunării de părinți, la care a fost prezentă și bunica copiilor, despre pericolul scăldatului la iaz.

Copii frecventau școala toți trei. Iurie era în clasa I, Daniel elev în clasa a 5-a și Gheorghe elev în clasa a doua. Copii erau îngrijiți, copii veneau la școală curați. Erau harnici, Iura în toată dimineața era primul elev care venea la școală, el venea și spunea eu am dus căprița la păscut și nu mă întorc acasă, de aceea am venit mai dimineață”, Svetlana Cojocari, directorul gimnaziul Pohrebeni.

Conform primelor versiuni, minorii s-au plimbat cu barca, apoi unul dintre ei a mers să se scalde și s-a înecat. Cei doi frați au pierit în încercarea de al ajuta. Din spusele primarului, iazul este pentru pescuit, iar scăldat e strict interzis.

Iazul este dat în arendă, sunt doi proprietari care au paznic dar copii aceștia mai veneau din când în când pentru că se cunoșteau bine cu paznicul și le mai permitea împreună cu paznicul să se plimbe cu barca. Acum paznicul a lipsit în intervalul de 20 -25 de minute și aici pare întrebarea ce s-a întâmplat”, povestește primarul satului Pohrebeni, Veaceslav Godoroja.

Toate circumstanțele decesului celor trei minori sunt investigate de organele de drept. Nu este pentru prima dată când cineva se îneacă în apele acestui iaz, ne-a spus primarul.

Reporter: Galina Timuș;
Imagini: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram