/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Administratorul unei firme specializată în comerțul cu flori, condamnat pentru evaziune fiscală

missing
28 mai 2018, ora 10:49

Potrivit Procuraturii Anticorupție, administratorul nu a inclus în venitul brut obținut de companie suma de 4,5 milioane de lei și nu a prezentat declarația cu privire la impozitul pe venit obținut din activitatea de întreprinzător în sumă de 448 367 lei.

Mai mult, administratorul societății comerciale nu a reflectat în registrul de livrări și declarația privind TVA, taxa pe valoare adăugată în sumă de 1.432.334 lei, din volumul de livrări în sumă de 7.441.784 lei, echivalentul cărora a fost transferat de clienții firmei în conturile bancare personale ale administratorului deschise la diferite bănci comerciale.

Astfel, societatea comercială a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în proporții deosebit de mari, prin neachitarea de impozite și taxe în sumă totală de 1.880.701 lei. În continuare, administratorul a organizat transferul plăților, în sumă de 363.024 euro (echivalentul a 7.738.938 lei), de către clienții care solicitau servicii de livrare de flori de pe pagina de vânzări online a companiei, pe contul bancar personal deschis la o bancă din România. Ulterior, fiind conștient că valuta străină respectivă constituie venituri ilicite sub forma impozitelor și taxelor neachitate la buget a achiziționat diverse bunuri și servicii și a efectuat operațiuni bancare de transfer în alt cont bancar.

Compania gestionată de inculpat la fel a fost condamnată la achitarea unei amenzi de 220.000 lei, cu lichidarea persoanei juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram