Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primarul interimar: „Haideți să nu…

Primarul interimar: „Haideți să nu facem un Shanghai de gherete în parcurile din capitală”

Ghereta Neamului

Gheretele care împânzesc parcurile și străzile capitalei au fost subiectul principal discutat la ședința de astăzi, 28 mai, a Primăriei. Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, susține că gheretele care au fost scoase în luna aprilie, au revenit în aceleași locuri de unde au fost scoase anterior.

„Noi am permis ca, în perioada caldă a anului, în anumite zone din parcurile capitalei să fie amplasate gherete care vând apă și înghețată. Cei de la Spații Verzi au identificat zonele unde pot fi amplasatre aceste gherete, însă, pe lângă faptul că observăm mai multe gherete care comercializează cafea, găsim în două zone identificate câte zece gherete instalate. Mai mult, majoritatea gheretelor sunt aceleași pe care le-am evacuat în luna aprilie. Haideți să nu facem Shanghai de gherete în parcurile din capitală”, a declarat Codreanu.

La sfârșitul lunii aprilie curent, toate gheretele și foișoarele din Parcurile „Valea Trandafirilor” și „La Izvor” urmau să fie evacuate, pentru a permite reamenajarea acelor zone verzi. Reabilitarea parcurilor va costa 20 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal al Primăriei Chișinău. Lucrările de reabilitare a parcurilor vor începe din această primăvară, iar responsabili de efecturarea activităților de reparație și reamenajare vor fi întreprinderile municipale „Exdrupo”, „Lumteh” și Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi.

Citiți aici: „Regele” gheretelor, salvat de Comisia de anchetă a Silviei Radu

Foto simbol