Susținătorii Partidului Șor protestează la Curtea de Apel împotriva unei contestatii depusă de Maia Sandu// VIDEO

Susținătorii Partidului Șor organizează un protest în fața Curții de Apel, declarându-și susținerea față de vicepreședintele partidului, Marina Tauber, care a fost ales primar în primul tur al alegerilor locale în localitatea Jora de Mijloc.

Astăzi, la Curtea de Apel urmează a fi examinată contestația liderei PAS Maia Sandu privind decizia instantei de la Orhei, care a respins contestația depusă de lidera PAS privind anularea alegerilor din Jora de Mijloc.

Astfel, susținătorii partidului Șor țin în mâini pancarte pe care sunt inscripționate mesaje în limba română și rusă„ Maia-rușinea Europei”, „  Justiția, ascultă vocea poporului”. ș.a. Inițiatorii protestului o acuză pe lidera PAS că ar face jocul Partidului Democrat, întrucât contracandidatul din primul tur al Marinei Tauber a fost reprezentantul PDM, și nu unul al PAS.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, la alegerile din 20 mai Marina Tauber a obținut 61,07%, acumulând 1048 de voturi.

Precizăm că Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut în instanță anularea alegerilor din comuna Jora de Mijloc din Orhei, unde primar a devenit reprezentatul Partidului Șor. În contestația depusă, formațiunea invocă faptul că Partidul Șor ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei.

Totodată, potrivit formațiunii, în ziua alegerilor, ar fi avut loc coruperea alegătorilor, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, iar dronele au survolat cerul Jorei de Mijloc, precum și alte încălcări grave.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.