/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/STUDIU/ Una dintre problemele tinerilor este obținerea unui loc de muncă

27 mai 2018, ora 16:33

Pentru a-şi găsi un loc de muncă, de cele mai dese ori tinerii apelează la familie, apoi la instituțiile de învăţământ. De asemenea, aceștia se adresează la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, la centre de resurse pentru tineret sau la ONG-uri.

Rugați să menționeze problemele cu care se confruntă pe piața muncii, respondenții au punctat: salariul insuficient, lipsa dorinței din partea angajatorului de a angaja tineri fără experiență, condiții de muncă nefavorabile, discriminarea etc.

În opinia tinerilor, printre măsurile de facilitare a angajării tinerilor în câmpul muncii ar fi stimularea agenților economici care iau la muncă persoane tinere, dar şi acordarea facilitaților pentru inițierea afacerilor. De asemenea, s-a menționat: afișarea mai multor anunțuri cu posturi vacante, parteneriate stabilite între instituțiile de învăţământ şi angajatori etc.

Respondenții la sondaj au mai amintit printre probleme şi accesul limitat la studii, posibilitățile limitate de afirmare a tinerilor în Moldova, migrația peste hotare şi, nu în ultimul rând, nivelul scăzut de informare cu privire la sănătatea reproductivă, dar şi criminalitatea în rândul tinerilor din localitatea natală.

Petru Grecu, co-preşedinte al Consiliului Municipal de Tineret, a declarat că în cadrul acestei conferințe sunt abordate problemele şi succesele din cadrul activității consiliilor raionale şi municipale de tineret. Sunt puse în discuție dificultățile şi sunt identificate soluții.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1108 tineri cu vârsta cuprins între 14 şi 35 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram