/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cine este sportivul K-1 care ar fi snopit mortal în bătăi un bărbat? Antrenorul luptătorului susține că bătaia ar fost pornită de partea vătămată

missing
26 mai 2018, ora 21:19

Versiunea familiei

Foto: Facebook / Alisa Ceraniova

„Pe 19 mai 2018, în jurul orelor 02:00, soțul meu sărbătorind o zi de naștere (unde am fost invitați ambii, însă eu eram obosită și am refuzat) a unui prieten într-un local din capitală și-a găsit soarta, de fapt omul sau mai bine spus oamenii care i-au decis soarta”, a scris femeia pe o rețea de socializare.

Văduva suține că cearta a pornit de la o fată, încă în localul unde sărbătoreau și încăierarea ar avut loc între forțe inegale. „Câteva din persoanele expuse mai sus s-au apropiat de o domnișoară din și într-un mod oarecare o agresau prin întrebări și propuneri, la care șotul meu și prietenul lui fiind cu o altă gândire a încercat să o ajute, să întrerupă convorbirea cu oamenii cointeresați. Sfârșitul a fost ca șotul meu timp de o de oră a fost agresat fizic, bătut cu putere de către „campionii” care reprezintă țara noastră. Timp de o perioadă el tot nu putea respira din cauza traumelor, din cauza zecilor de lovituri cu picioarele pe tot corpul și în cap.”

După șase zile de comă, bărbatul nu și-a mai revenit în conștiință și a decedat pe 25 mai, aproape de miezul nopții. „În acea noapte, șotul meu la orele 04:18 dimineața se afla pe masa de operație la Spitalul de Urgență, unde a fost transportat direct de la fața locului, după două ore de la cele întâmplate. Starea lui era atât de gravă și atât de proastă încât medicii nu au ezitat să mai aștepte măcar câteva minute. Loviturile la cap au făcut cheaguri de sânge în tot capul, vânăt, umflat de lovituri, coastele rupte, plămânii refuzau după câteva ore, țesuturile și oasele faciale distruse complet de sportivi naționali, care nu au mai lăsat o șansă sa respire.”

Contactată telefonic, soția lui Serghei Bejenari, Alisa Ceraniova, a declarat pentru TV8 că bătaia a avut loc la ieșirea din centrul comercial Atrium. Aceasta susține că în timpul internării soțului său în spital, forțele de ordine nu au luat legătura cu aceasta sau familia, iar la câteva zile după cele întâmplate, miercuri, 24 mai, aceasta a depus desinestătător o plângere la Inspectoratul de Poliție a sectorului Rîșcani. „Poliția timp de o săptămâna, cât s-a aflat șotul meu în stare de comă, nu s-a mișcat, niciun reprezentant, niciun inspector de urmărire penală nu s-a adresat către noi sau către medici, să examineze cazul.”

Alisa Ceraniova declară că, numele lui Aurel Ignat a ieșit la suprafață în cadrul audierilor de la poliție. Sportivul ar fi fost recunoscut de martori din imaginile filmatele de camerele de supraveghere instalate pe Centrul Comercial. „La moment acesta este dat în căutare. El avea interdicția de a ieşi din țară, dar el ar fi fugit deja. Fratele soțului, cumnatul meu, a fost la poliție și unde lui i s-ar fi spus că acesta a părăsit țara. Nu știu câți martori au fost interogați, pentru că multe detalii nu ne-au fost oferite.”

Văduva ne-a declarat că nu a primit încă niciun document din spital care ar arăta cauzele decesului. „De la spital nu am primit nicio expertiză medico legală, iar medicii spun că de la poliție nu a fost nimeni să o ceară. Nouă personal în mână nu ne dau, doar cu acordul poliției. Noi am luat un avocat pe acest caz, dar avocata poate să intre în posesia expertizei medico legale doar peste două săptămâni. Nu știu dacă o să ne dea nouă o expertiza medico legală sau au fost cumpărați și cei de la spital.”

Ce spune poliția?

Potrivit Inspectoratului General de Poliție susține că Poliția a fost sesizată la data de 19 mai, fără a specifica cine a făcut acest lucru. Pe acest caz au fost „inițiate cauze penale pentru huliganism, vătămare corporală intenționată gravă și medie a integrității corporale sau a sănătății”.

Contactată telefonic, ofițerul de presă din cadrul Direcția de Poliție a mun. Chișinău, Svetala Scripnic, a declarat pentru TV8 că nu ne poate oferi mai multe detalii decât cele publicate deja și că poliția anchetează cazul pentru stabilirea circumstanțelor, după care se va reveni cu detalii suplimentare.

Cine este Aurel Ignat?

Foto: Facebook / Aurel Ignat

Aurel ignat are 22 de ani și 1.95 m. Acesta este membru al clubului de lupte chișinăuean „Champion Thai Gym”, iar antrenorul lui este Nicanor Trocin.

Pe 11 decembrie 2016, Aurel Ignat a câştigat piramida la Gala KOK World Grand Prix, care a avut loc la Chişinău, şi a obţinut, astfel, dreptul de a se bate cu posesorul centurii de campion, în categoria de 85 kilograme, Constantin Ţuţu. Duelul între ei nu a avut, însă, loc, deoarece Ţuţu a decis să-şi încheie cariera sportivă și să cedeze centura colegului său Aurel Ignat. „Îl cunosc foarte bine pe Ignat. Ştiu că este un sportiv bun, de perspectivă, perseverent, munceşte foarte mult, este patriot, de aceea şi am decis să-i dau centura”, a afirmat în decembrie 2016 fostul luptător K-1 și actualul deputat PDM, Constantin Ţuţu.

Ce spune antrenorul lui Aurel Ignat?

Foto: Facebook / Aurel Ignat

Nicanor Trocin este fostul antrenor al deputatului democrat Constantin Țuțu. În iunie 2017, ministrul de interne Alexandru Jizdan a oferit primele grade de “Comisar-șef” pentru trei angajați ai MAI. Printre aceștia se numără și Nicanor Trocin, care ocupă și poziția de șef al Direcției continuitate, securitate și protecția informației din cadrul Serviciului Tehnologii Informaţionale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Foto: Mai.gov.md

Contactat telefonic, Nicanor Trocin, antrenorul lui Aurel Ignat, susține că nu cunoaște detalii despre conflictul care ar fi dus la decesul lui Serghei Bejenari. „Eu nu cunosc detalii despre conflict. Una pot să menționez, să lăsăm organele competente să-și facă lucrul. Este prezumția nevinovăției care îi dă dreptul cel puțin sportivului Aurel Ignat să nu fie executat în contextul învinuirilor aduse. Cu părere de rău, așa se abordează în mass media și pe rețelele de socializare, precum că, el este nemijlocit persoana care a a avut un rol decisiv. Eu, absolut, în contrariul la toate aberațiile care circulă la moment, sunt convins că organele competente o să stabilească cu lux de amănunte toate circumstanțele și sunt absolut convins că se va demonstra contrariul. Eu nu vin cu careva învinuiri. Eu mă las total încrezut în faptul că organele abilitate își vor face lucrul”, ne-a spus antrenorul lupătorului.

Trocin ne-a declarat că nu cunoaște unde se află la moment sportivul clubului său de lupte, dar recunoaște că a vorbit cu Ignat despre incident la o zi după cele întâmplate. „Noi am discutat a doua zi după conflictul care a avut loc, pentru că, eu știu nemijlocit că persoana decedată l-a lovit în cap pe Aurel, pentru că el tot a fost internat în spital. L-a lovit în cap cu un baston. Partea vătămată erau vreo 4-5 bărbați care și de fapt și i-a atacat pe ei. Ar fi foarte bine dacă Ministerul de Interne să vină cu un mesaj față de populație ca să cunoască realitatea,” afirmă antrenorul.

Trocin crede în nevinovăția lui Ignat și subliniază că acesta nu a participat nemijlocit în acele lupte. „Că l-au recunoscut pe Aurel pentru că era de față acolo. Evident că lumea nu a memorizat fețele pe care nu le cunoaște, dar l-au memorizat pe dânsul și de asta el merge acum ca suspect principal. Știți, fugim înaintea trenului, să lăsăm organele competente să-și facă lucrul. Nu i-au partea nimănui. Dacă Aurel are vreo vină, să fie tras la răspundere conform legii”, a conchis antrenorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram