16:25:44 29.03.2024
Stiri

Cum a salvat Brad Pitt o actriță de VIOLATORUL Weinstein: „Dacă o mai superi, te omor“

Monden 26.05.2018 18:30 Vizualizări2394 Autor: Ziarul National
Cum a salvat Brad Pitt o actriță de VIOLATORUL Weinstein: „Dacă o mai superi, te omor“ sursa: eva.ro


Actriţa a povestit că Brad Pitt l-a luat de gât pe Harvey Weinstein după ce a aflat că acesta a molestat-o, l-a împins la perete şi l-a avertizat că-l va ucide dacă îi mai face ceva.

Episodul s-a petrecut cu mulţi ani în urmă, dar a rămas întipărit în mintea actriţei ca şi cum ar fi fost ieri. Gwyneth Paltrow a povestit despre acea seară din mai 1995, într-un interviu pentru emisiunea „Sirius XM's The Howard Stern Show”. Când actriţa i-a spus lui Pitt, care atunci era iubitul ei, că Harvey Weinstein a molestat-o sexual într-o cameră de hotel şi a încercat să o violeze, starul a turbat de furie. Într-o seară, când Paltrow şi Pitt au mers la premiera de pe Broadway a piesei de teatru „Hamlet”, actorul l-a zărit pe Weinstein şi n-a mai stat pe gânduri. S-a dus direct spre el, l-a împins cu spatele la perete, şi cu mâna înfiptă în gâtul lui l-a avertizat: „Dacă o mai superi vreodată, te omor”.


Paltrow a amintit pentru prima oară de acest episod anul trecut, în ziarul The New York Times, devenind una dintre primele vedete care au vorbit public despre agresiunile lui Weinstein. Ea a mărturisit atunci că Brad Pitt l-a înfruntat pe producătorul de film, dar nu a dat detalii. Imaginile din acea seară îi arată pe Pitt şi Paltrow destul de afectaţi, fără să zâmbească, în timp ce părăseau teatrul, iar în rubrica Rush & Molloy din New York Daily News se nota că actorii au fost neobişnuit de reţinuţi la petrecerea care a urmat după premiera piesei.

Brad Pitt şi Gwyneth Paltrow au plecat destul de abătuţi de la premiera la care actorul l-a ameninţat pe Weinstein

Totul s-a întâmplat la câteva luni după ce starul din serialul „Beverly Hills 90210” a spus că l-a lovit pe Weinstein la petrecerea de după gala premiilor Globul de Aur. „Îl iubesc pentru asta”, a spus Howard Stern, la care Gwyneth Paltrow a adăugat: „Şi eu îl iubesc.”

Actriţa a povestit că episodul molestării a fost foarte ciudat şi că n-a avut nicio idee că Weinstein urmărea să o violeze într-o cameră de hotel. „I-am zis imediat lui Brad. Am fost răvăşită de această întâmplare, tocmai semnasem că mai fac două filme cu el.”

Gwyneth a mai spus că nu a auzit ce i-a zis Pitt lui Weinstein, dar apoi acesta i-a reprodus cuvânt cu cuvânt.

Ulterior, povestea a ajuns la urechile unei reporteriţe de la Times, Jodi Kantor, iar actriţa a ezitat să vorbească despre asta, gândindu-se o vară întreagă dacă este pregătită să dea un interviu pe această temă, scrie Daily Mail. „I-am zis că voi vorbi cu ea, dar că nu sunt sigură că vreau să înregistreze”, a spus Gwyneth. Discuţia a avut loc off the record, iar Paltrow n-a spus nimănui despre el, dar ştia că din acel moment totul se va afla.

Actriţa a povestit cum a decurs incidentul - Gwyneth Paltrow avea 22 de ani şi obţinuse rolul în filmul „Emma”, care avea să îi aducă celebritatea. Weinstein, producătorul filmului, i-a cerut să se întâlnească, înainte de începerea filmărilor, în apartamentul unui hotel din Beverly Hills. În timp ce discutau, el a început să-i facă masaj la umeri, apoi a întrebat-o dacă vrea să-l însoţească în dormitor. Gwyneth i-a respins avansurile şi a fugit la maşină, gândindu-se „Credeam că eşti unchiul Harvey”.

Înainte de a pleca, Weinstein s-a întors spre ea şi i-a zis să nu cumva să spună cuiva ce s-a întâmplat între ei. „M-am gândit că o să mă concedieze”, a explicat Paltrow. „A urlat la mine. A fost brutal”, şi-a amintit ea. „Eram un copil, abia semnasem, am fost terifiată”, a mai spus vedeta aflată atunci la începutul carierei.

Câţiva ani mai târziu, Gwyneth Paltrow devenea un superstar şi câştiga Oscarul, dar tot nu avea puterea de a-şi dezvălui povestea întunecată. „Mă gândeam că o să ţin totul secret”, a spus ea, descriindu-l pe Weinstein „uneori generos şi susţinător, alteori crud şi agresor”.

După ce a decis să facă publică întâmplarea, Gwyneth Paltrow a înţeles că a venit vremea ca astfel de fapte să nu mai rămână ascunse. „Suntem în punctul în care femeile trebuie să trimită un mesaj clar că s-a terminat cu aşa ceva. Modul ăsta de a trata femeile s-a terminat”, a spus actriţa.

Producătorul de film american Harvey Weinstein este anchetat pentru abuzuri sexuale de autorităţile federale din New York, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal, care citează surse din interiorul instituţiei. Autorităţile federale analizează, în cadrul aceleiaşi anchete, dacă Weinstein „a ademenit sau determinat vreo femeie să treacă graniţa statutului cu scopul de a comite o infracţiune sexuală”, potrivit publicaţiei americane.

Contactat de CNN, avocatul lui Weinstein, Benjamin Brafman, a confirmat informaţiile. Brafman a spus că s-a întâlnit cu autorităţile federale din New York „în încercarea de a îi convinge să renunţe la anchetă” şi se va vedea cu acestea şi în săptămânile următoare.

„Dl Weinstein a spus mereu că nu s-a angajat niciodată într-un act sexual neconsimţit”, a mai spus Brafman.

O altă anchetă este în desfăşurare după ce pe numele lui Weinstein s-au depus plângeri privind abuzuri sexuale.

Peste 100 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei din New York, Los Angeles şi Londra.

Poliţia din New York a deschis o anchetă după ce actriţele Lucia Evans şi Paz de la Huerta l-au acuzat pe Weinstein de viol.

Producătorul, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu” - n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md