13:59:09 18.04.2024
Stiri

DOC // Sârbu demonstrează că Roman Boțan e unul dintre AUTORII proiectului de lege privind acordarea cetățeniei pentru investitori: „S-a încurcat în declarații”

Politică 26.05.2018 10:00 Vizualizări3646 Autor: Ziarul National
DOC // Sârbu demonstrează că Roman Boțan e unul dintre AUTORII proiectului de lege privind acordarea cetățeniei pentru investitori: „S-a încurcat în declarații” facebook


Președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlamentul R. Moldova, Roman Boțan, a demisionat joi din funcție, după ce a refuzat să semneze și să prezinte raportul Comisiei la proiectul de lege privind sistemul naţional de paşapoarte şi cetăţenie. Boțan a motivat că în proiect au apărut mai multe modificări care ar putea pune în pericol securitatea statului.

De partea cealaltă, democratul Sergiu Sârbu susține că lucrurile nu ar fi așa cum spune Roman Boțan. Proiectul de lege la care face referire Boțan nu ar fi fost modificat, iar liberalul e chiar unul dintre autorii acestuia.

Citește și: Un parlamentar a DEMISIONAT din funcție. „Eu nu pot să SEMNEZ așa ceva. Să-și asume cine vrea chestiunea care poate pune în pericol SECURITATEA R. Moldova”

„Jos măștile! Nu am înțeles ce s-a întâmplat cu bunul meu coleg Roman Boțan, care s-a supărat pe noul mecanism de acordare a cetățeniei pentru investitori și și-a dat demisia din funcția de șef de comisie. Vă rog atenție la proiectul atașat! Este anume acel proiect de lege care a fost votat la finele anului 2016! Anume prin acest proiect a fost instituit mecanismul de acordare a cetățeniei pentru investitori! Atenție, cine este unul din autorii proiectului! Da, da, dragii mei - Roman Boțan este unul din autori!”, scrie Sârbu pe pagina sa de Facebook.

Democratul mai spune că liberalii au susținut atunci proiectul respectiv. „Atunci a susținut, a subsemnat și împreună cu toată fracțiunea PL a votat legea! Un an jumate a fost ok. Nicio obiecție. Ce s-a schimbat acum?! Expertiza anticorupție a fost asemănătoare și atunci. Atunci niciun liberal nu a avut obiecții. Îmi pare rău pentru coleg, care s-a încurcat în declarații. Oricum, continuu să am tot respectul pentru domnul Boțan și sunt sigur că se va trece peste acest moment puțin penibil”, a mai adăugat Sârbu.









Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md