Care sunt cele mai bogate cinci familii regale din Europa

Cea mai bogată familie regală din continentul european este cea a Prinţului Hans Adam II care conduce Liechtenstein, un stat cu aproximativ 30.000 de locuitori.

Averea prinţului se ridică la 5 miliarde de dolari. Aceasta provine în mare parte din banca privată pe care o deţine – LGT Group şi din investiţiile pe care acesta le-a făcut prin Fundaţia Prinţului de Liechtehstein, care are în portofoliu imobiliare, păduri şi active viticole, scrie Mediafax.

Pe locul doi, se situează familia Marelui Duce Henri din Luxembourg, care se ridică la o avere de 4 miliarde de dolari.

Marea Familie Ducală din Luxembourg nu primeşte salariu, dar încasează în fiecare an aproximativ 320.000 de dolari.

Bugetul pe 2017 a cuprins şi suma de 12 milioane de dolari care a fost orientată spre renovarea locuinţei Marelui Duce.

Prinţul Albert al II-lea din Monaco, care deţine un sfert din pământurile peste care domneşte, este al treilea în top, cu o avere netă de 1 miliard de dolari.

Acesta mai deţine o proprietate în valoare de 754.000 de dolari, o colecţie de maşini antice, acţiuni în resortul Societe de Bains de Mer din Monte Carlo şi o colecţie de timbre rare. Familia regală din Monaco a cheltuit 52,7 milioane de dolari în 2015.

Averea cuprinsă între 500 şi 600 de milioane de dolari o situează pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe locul patru în acest clasament.

Cea mai mare parte din avere vine din Domeniul Coroanei, care include Palatul Buckingham şi bijuteriile coroanei. În timp ce Domeniul Coroanei aparţine statului britanic şi nu Reginei, aceasta deţine două reşedinţe: Castelul Balmoral şi Palatul Sandringham.

Potrivit Forbes, averea Reginei Elisabeta a II-a se ridică la 530 de milioane de dolari.

Topul celor mai bogate cinci familii regale din Europa este încheiat de Regina Beatrix din Olanda, cu o avere de peste 200 de milioane de dolari.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.