/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Exit Poll: Irlandezii au votat în favoarea liberalizării legislației privind avorturile

missing
26 mai 2018, ora 07:40

Potrivit unui exit-poll transmis de postul RTE, 69.4% dintre irlandezi au votat ”da”, în timp ce 30.6% dintre alegători s-au opus liberalizării legislației privind avorturile.

Numărătoarea oficială a voturilor va începe sâmbătă la ora locală 09.00. Irlanda a organizat vineri un referendum privind legalizarea avorturilor, în prezent interzise de un amendament al Constituției irlandeze. Potrivit legislației în vigoare, avorturile sunt interzise în Irlanda, cu excepția cazurilor în care sarcina pune în pericol viața mamei.

Astfel, referendumul a vizat consultarea cetățenilor cu privire la un articol din Constituția Irlandei adoptat în 1983, care instituie dreptul la viață al persoanelor nenăscute.

Premierul Leo Varadkar a susținut liberalizarea legislației avorturilor, afirmând că actualele prevederi nu sunt sigure pentru sănătatea cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram