(video) Participă la evenimentul de totalizare a activităților Consiliului Național al Elevilor și află ce rezultate au obținut

CNE

În cadrul celui de al VI-lea atelier al Consiliului Național al Elevilor, a fost făcută totalizarea celor ce a făcut consiliul timp de un an și s-au stabilit noile strategii de dezvoltare. Atelierul a fost organizat în perioada 18-20 mai în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret Artico.

În anul 2017-2018, CNE a reușit să definească un Regulament intern a consiliului, au fost organizate chestionare pentru elevi cu referire la unele aspecte ale sistemului de învățământ și crearea Consiliilor Raionale ale Elevilor.

Mai multe informații despre activitățile Consiliului din perioada 2017-2018, vezi AICI.

În cadrul celui de al VI-lea atelier au fost discutate așa subiecte:

#Rolul elevilor în democrarizarea vieții școlare, a fost reflectat în discuția cu dnul Anatol Gremalschi, director de programe la Institutul de Politici Publice.
#A fost invitat Iurie Cristea – director al Liceului Republican Aristotel care a vorbit despre participarea elevilor din acest liceu la luarea deciziilor, inclusiv despre Senatul Elevilor
#Care este rolul liderilor de tineret? Cum trebuie de indentificat, formulat, promovat și implementat deciziile? Răspunsul la aceste întrebări l-a oferit Octavian Țîcu – cercetător-coordonator, Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei.
#Necesitatea uniformei școlare, sugestii, opinii au fost discutate cu dna Natalia Grîu, consultant principal MECC.
#În cadrul discuției cu Aliona Cristei – cercetător/sociolog la Institutul de Politici Publice, reprezentant UNICEF membrii CNE au fost consultați cu referire la identificarea obstacolelor în participarea activă a tinerilor.

În acest an a fost creat site-ul Consiliului Național al Elevilor, care va fi lansat în curând. Selecția noilor membri pentru anul de studii 2018-2019 a început, pentru detalii accesați pagina de Facebook a Consiliului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente