Liberalul Roman Boțan și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru Securitate

Deputatul liberal Roman Boțan a anunțat astăzi că își dă demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. Potrivit lui, decizia a fost luată în semn de protest față de modul de promovare de către majoritatea parlamentară a proiectului de lege privind sistemul naţional de paşapoarte şi cel al cetăţeniei.

Acesta a explicat că prin votul majorității parlamentare astăzi a fost inclus pe agenda Parlamentului un proiect de lege ce prevăd modificări ce se referă la sistemul național de pașapoarte și la modul de acordare a cetățeniei.  Potrivit lui Boțan, proiectul de lege conține elemente ce pun în pericol securitatea statului pe termen lung.

Este un proiect care a extins numărul de 5000 de persoane care puteau solicita cetățenia RM la un număr nedefinit de câteva zeci de mii. Un proiect de lege prin care acești cetățeni sunt exceptați de a cunoaște prevederile Constituției și ale limbii oficiale”, a menționat Roman Boțan.

El a declarat că nu vrea să se asocieze cu o activitate în asemenea stil și în o asemenea manieră. Roman Boțan a opinat că își va continua activitatea mai eficient în Parlament în calitate de simplu deputat, decât în funcția de președinte al comisiei parlamentare.

În semn de protest vizavi de o asemenea abordare a proiectelor de lege de către deputați, reprezentanți ai majorității parlamentare, care, de facto, sunt conduși de Partidul Democrat, îmi prezint demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică”, a declarat Roman Boțan.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.