Kremlinul se mobilizeaază! Putin pleacă în China iar Lavrov în Coreea de Nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită oficială în China, în vreme ce ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, se va deplasa în Coreea de Nord, scrie Mediafax. În timp ce Putin se va afla în China în perioada 8-10 iunie, urmând să participe la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), data exactă a vizitei lui Lavrov în Coreea de Nord, nu este deocamdată certă, dar ar putea avea loc în 31 mai.

Consilierul prezidenţial Yuri Uşakov a precizat că la summitul SCO vor mai participa preşedinţii Chinei, Kazahstanului, Uzbekistanului şi Kârgâzstanului.

Înaintea vizitei la Beijing, Putin va avea o întrevedere şi cu vicepreşedintele Chinei, Wang Qishan, care va participa în perioada 24-25 mai la Formului Economic Internaţional din Sankt-Petersburg.

„În marja Formului Economic Internaţional din Sankt Petersburg preşedintele Rusiei va avea o întrevedere bilaterală cu vicepreşedintele chinez Wang Qishan. Discuţiile dintre cei doi vor fi utile pentru pregătirea vizitei lui Vladimir Putin în China”, a declarat Uşakov.

În ceea ce privește vizita lui Lavrov în Coreea de Nord, data exactă a acesteia nu este deocamdată certă, dar ar putea avea loc în 31 mai.

„O vizită a ministrului de Externe al Rusiei în Coreea de Nord este în curs de organizare. Detalii concrete cu privire la data la care va avea loc vizita vor fi furnizate mai târziu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova.

Surse diplomatice au precizat pentru presa din Rusia că vizita lui Lavrov la Phenian ar urma să aibă loc la data de 31 mai.

În urmă cu o lună, Serghei Lavrov a anunţat că a acceptat invitaţia omologului său nord-coreean, Ri Yong Ho, de a efectua o vizită oficială la Phenian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...