O delegație din Armenia este interesată de experiența Moldovei în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării

Armenia

O delegație din Armenia a efectuat o vizită de lucru la Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat în vederea familiarizării cu experiența țării noastre în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării. Această delegație este de la Serviciul Public de Ocupare și de la Proiectul iMigrantArmenia.EU din Armenia.

În cadrul întâlnirii, Ghenadie Slobodeniuc, șef-adjunct al BRD a afirmat că: „Biroul relații cu diaspora a adaptat domeniul DMD la necesitățile naționale. Activitatea Biroului se încadrează în două dimensiuni distincte, la nivel internațional – Programul Global Compact și la nivel național – „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migraţiei şi dezvoltării”, în faza a II-a”.

Delegația din Armenia s-a arătat interesată de subiectul privind migrația de muncă, modalitatea de susținere și comunicare a BRD-ului cu comunitățile moldovenilor aflați peste hotare. De asemenea, a fost manifestat interesul față de Centrele Educaționale deschise în diasporă și posibilitățile de colaborare dintre părți privind schimbul reciproc de informații.

Reprezentanții Serviciului de Ocupare din Armenia au remarcat activitatea BRD, menționând că prin intermediul acestei vizite se urmărește fortificarea relațiilor bilaterale de cooperare.

Menționăm că delegația din Armenia se află în Republica Moldova în perioada 21-25 mai curent, într-o vizită de informare în Republica Moldova. Programul vizitei include întruniri cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Confederației Naționale a Patronatelor, Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Proiectului „Integrarea Migrației în Dezvoltarea Locală” (MiDL)/Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente