07:24:02 16.04.2024
Stiri

Ministrul Gaburici, TAXAT pentru inițiativa de a defrișa pomii de pe marginea traseelor: „Inițiativa va intra în topul PROSTIILOR mondiale”

Social 24.05.2018 13:00 Vizualizări1875 Autor: Ziarul National
Ministrul Gaburici, TAXAT pentru inițiativa de a defrișa pomii de pe marginea traseelor: „Inițiativa va intra în topul PROSTIILOR mondiale” tv8.md


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, este criticat pentru inițiativa de a defrișa pomii de pe marginea traseelor naționale, ca măsură „pentru diminuarea consecințelor în cazul accidentelor rutiere”.

„Propun să-i oferim, în sfârșit, o diploma lui Gaburici, pentru o inițiativă unică în lume, dar pe cât de unica, pe atât de absurdă. Inițiativa lui Gaburici cu tăiatul copacilor de pe marginea drumurilor, precum că din cauza lor mor oamenii în accidente, va intra în topul prostiilor mondiale. Dar cu șanâurile obligatorii de pe marginea drumurilor, cele de evacuare a apei de ploaie, ce facem? Ca și acolo mor oameni în accidente”, afirmă ex-primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Citește și: NUCII de pe marginea drumurilor publice ar putea fi DEFRIȘAȚI

Fostul primar e de părere că nu copacii de pe marginea traseelor sunt de vină pentru accidentele rutiere.

„Avem un nou silogism în Moldova, de la ministrul autodidact, că doar el a spus că nu contează diploma, contează ce ai în cap, și iată ce are în cap: când un șofer apasă pedala de accelerație mai mult decât trebuie, face accident și moare, lovind un copac, de vina este ...copacul. Și trebuie să-l tăiem. Extrem de logic, demn de spitalul de psihiatrie”, a mai adăugat Chirtoacă.

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) analizează posibilitatea înlocuirii arborilor din zona drumului public, pentru diminuarea consecințelor în cazul accidentelor rutiere. Ministrul Chiril Gaburici a instituit deja și un Grup de lucru „pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice”.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md