Primarul general interimar este nemulțumit de cum au fost folosiți zeci de milioane de lei pentru reparația școlilor și grădinițelor

copii

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat direcțiilor de resort din Primărie să facă publice informațiile privind investițiile capitale din banii publici pentru reparațiile școlilor și grădinițelor pentru ultimii 5 ani. Totodată, edilul a îndemnat responsabilii să verifice în permanență calitatea lucrărilor efectuate.

În cadrul unei ședințe cu reprezentanții direcțiilor educație de sector, Direcției construcții capitale și a Direcției finanțe, Ruslan Codreanu și-a exprimat nemulțumirea față de reparațiile de calitate proastă efectuate la instituțiile de învățământ și la obiectivele social-culturale achitate din bugetul municipal, dar și asupra proceselor de planificare.

„Sunt nemulțumit de modul în care, în ultimii ani, au fost investiți ineficient zeci de milioane de lei în construcții și reparații capitale. Avem cazuri când s-au investit sute de mii de lei în reparația încăperilor, în timp ce acoperișul curge și investițiile s-au dus pe apa ploii, la propriu. Sunt cazuri când se investesc milioane în construcții care trebuiesc demolate, din motive tehnice. Fiecare bănuț al contribuabililor trebuie să fie investit eficient, cu accent pe calitate, nu în goană după profitul cuiva”, a declarat primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu.

Măsurile luate de primarul de Chișinău vin ca urmare a vizitelor efectuate pe parcursul săptămânii la instituții de învățământ, precum și la Centrul de plasament de pe str. Ispat Soroceanu, unde au fost constatate nereguli și grave abateri la lucrările de reparație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente