04:13:47 20.04.2024
Stiri

Cadou SCUMP pentru președintele Dodon de la un businessman RUS: ZBOR la Sankt Petersburg cu o cursă charter de 120 de mii de euro. Cum arată avionul de LUX și ce spune președintele R. Moldova

Politică 24.05.2018 12:09 Vizualizări4114 Autor: Ziarul National
Cadou SCUMP pentru președintele Dodon de la un businessman RUS: ZBOR la Sankt Petersburg cu o cursă charter de 120 de mii de euro. Cum arată avionul de LUX și ce spune președintele R. Moldova Omg


Președintele R. Moldova Igor Dodon a plecat ieri la Sankt Petersburg, Federația Rusă, unde spune că va participa la Forumul Economic Internaţional -2018, în perioada 24-26 mai.

Dodon anunță că va avea la Sankt Petersburg întrevederi cu preşedintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei, Valentina Matvienko, cu preşedintele Consiliului de Administrare „Gazprom”, Aleksei Miller, și cu președintele „Sberbank” din Rusia, Gherman Gref.

Dodon a zburat la Moscova cu o cursă charter a companiei rusești Sirius Aero, un Bombardier Challenger 850, care a aterizat de marți la Chișinău.

Omg.md scrie că închirierea avionului cu care a zburat președintele R. Moldova costă 120 de mii de euro, iar aeronava cu Dodon la bord a ocolit teritoriul Ucrainei prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, având interdicție de a zbura pe deasupra Ucrainei. Aceeași sursă a publicat și imagini din interiorul aeronavei de lux care l-a dus pe Dodon în Federația Rusă.


Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, președintele Igor Dodon ne-a spus că nu a plătit niciun ban pentru acest zbor și ne-a expediat răspunsul oferit de consilierul său, Maxim Lebedinschi, la subiect.

Lebedinschi susține că marți, la invitația președintelui Republicii Moldova, a sosit într-o vizită de lucru la Chișinău Andrei Nazarov, copreședintele organizației „Delovaia Rossia” pentru a discuta „chestiuni organizatorice privind desfășurarea, în luna septembrie, a Forumului de afaceri moldo-rus”.

„Delegația principală la forumul economic a plecat, miercuri, la Sankt Petersburg, împreună cu businessmanul rus, unde astăzi va avea loc o întrevedere lărgită a președintelui Republicii Moldova cu oamenii de afaceri din componența organizației „Delovaia Rossia”, al cărei președinte este domnul Nazarov. Administrația prezidențială nu a alocat și nici nu a cheltuit mijloace financiare, ci, din contra, a economisit neachitând cheltuielile de transport”, a scris Lebedinschi pe Facebook.

Totuși, am insistat să-l întrebăm pe Igor Dodon dacă acest „cadou”, oferit gratuit de un businessman rus, îl obligă la ceva? „Evident că nu”, ne-a răspuns șeful statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md