12:14:23 29.03.2024
Stiri

EXPERT în biofizica energiei medicale: „Mergi desculț pe pământ pentru o sănătate mai bună”. Beneficiile medicale ale împământării, avantajele mersului în picioarele goale

Știri 24.05.2018 07:30 Vizualizări5506 Autor: Ziarul National
EXPERT în biofizica energiei medicale: „Mergi desculț pe pământ pentru o sănătate mai bună”. Beneficiile medicale ale împământării, avantajele mersului în picioarele goale sursa: uti24.ro


V-ați întrebat vreodată de ce simțim o plăcere aparte atunci când ne plimbăm în picioarele goale prin iarba udată de roua dimineții? Sau atunci când ne plimbăm desculți pe malul mării? …Ei bine, se pare că răspunsul la aceste întrebări este unul care s-ar putea să schimbe nu numai felul în care facem aceste lucruri dar mai ales frecvența cu care o facem.

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că mai tot timpul porți încălțări cu tălpi din cauciuc sau din plastic. Și probabil că nu-ți trece prin minte că acest simplu lucru poate fi cel mai mare rău pe care îl poți face sănătății tale.

În 1998 Clint Ober, un fost director executiv la o companie TV, pensionat, stătea pe o bancă într-un parc în orașul său natal.

În timp ce se uita la turiștii care treceau prin fața lui, și-a dat seama că toți, inclusiv el purtau încălțăminte cu talpă de cauciuc sau de plastic și s-a gândit dacă nu cumva aceasta are cumva un impact asupra sănătății. Întrebarea a venit în capul său datorită experienței avute în meseria sa în care obișnuia să izoleze cablurile, având în minte noțiunea că toate sistemele electrice din casele și birourile noastre sunt stabilizate și protejate de pământ prin împământare.

Ober s-a întrebat dacă nu cumva acest câmp energetic ar putea să protejeze și sănătatea corpurilor noastre. Ceea ce nu a bănuit atunci a fost faptul că această întrebare a sa va pune în mișcare ani și ani de experimente și studii iar acestea vor scoate la iveală rezultate incredibile

Deși folosesc o varietate de cuvinte pentru a o descrie, fiecare școală modernă de medicină alternativă vorbește despre „energie. Dar ce este această „energie” fundamentală despre care tot auzim?

Pielea ta, în general, este un conductor foarte bun. Poți conecta orice parte a pielii tale la pământ, dar dacă vei compara diferite părți, există una care este deosebit de puternică și care este chiar în mijlocul tălpii piciorului; un punct cunoscut de acupuncturiști ca Rinichi 1 (K1) .

Este un punct bine-cunoscut pentru faptul că din punct de vedere conductiv se conectează la toate meridianele de acupunctură și în esență, se conectează la fiecare colțișor al corpului tău.

Interesant este că împământarea sau mai degrabă lipsa acesteia, are mult de a face cu înmulțirea bolilor moderne.

Când ești conectat cu pământul (fie că mergi desculț sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), există un transfer de electroni liberi din pământ în corpul tău. Acești electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanți cunoscuți de om.

În urma experimentelor făcute, s-a demonstrat că acești antioxidanți sunt responsabili pentru câteva observații clinice foarte interesante:

Schimbări benefice ale frecvenței cardiace
Scăderea rezistenței pielii
Scăderea nivelului de inflamație

Pentru a înțelege mai bine știința din spatele a ce se întâmplă în timpul în care suntem conectați la pământ și de modul în care aceasta are impact asupra răspunsului inflamator, Dr. Oschman ne explică ceea ce se întâmplă atunci când vă confruntați cu un traumatism.

Dr. Oschman este expert în domeniul medicinii energetice, cu o diplomă de licență în biofizică și un doctorat în biologie de la Universitatea din Pittsburgh. Ca autor al unui număr mare de cărți, el este recunoscut pe scară largă ca o autoritate în biofizica energiei medicale.

„Chiar și la cea mai mică contuzie, dacă te ciocnești de ușă, sistemul imunitar răspunde imediat prin trimiterea de celule albe din sânge (neutrofile) la locul impactului …

Neutrofilele secretă specii reactive de oxigen (ROS) … numite radicali liberi. Acestea sunt ca Pac-Man, molecule foarte importante care au misiunea de a distruge.

În cazul în care bacteriile au ajuns prin intermediul pielii în corp, acești radicali liberi vor distruge bacteriile foarte repede. Dacă ai celule deteriorate, radicalii liberi le vor distruge, astfel încât să existe spațiu pentru celulele sănătoase să se miște pentru repararea țesuturilor. Acesta este cunoscut ca răspunsul inflamator.

Ceea ce am descoperit și este cu adevărat profund este aceasta: am înțeles acum de ce primim acest răspuns inflamator care are cinci caracteristici: durere, roșeață, căldură, pierderea abilității de mișcare și umflarea. Toate acestea sunt cele cinci semnalmente distinctive ale inflamației și se dovedește că nu este nevoie să se întâmple așa.

Inflamația, care în medicină este considerată o parte importantă a procesului de vindecare, este de fapt un artefact cauzat de lipsa de electroni în țesuturile tale.

Ce se întâmplă este că neutrofilele livrează specii reactive de oxigen (SRO) la locul incidentului, dar procedând astfel, unii dintre acești radicali liberi se pot scurge în țesutul din jur și îi poate cauza țesutului sănătos daune. Asta este de fapt ceea ce creează răspunsul inflamator”.

Cercetarea asupra împământării a descoperit acum că, dacă ții picioarele goale pe pământ după ce te lovești sau te accidentezi, electronii vor migra în corpul tău și se vor răspândi prin țesuturi.

Orice radical liber care se scurge în țesutul sănătos va fi imediat neutralizat electric. Acest lucru se întâmplă deoarece electronii sunt negativi, în timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel încât aceștia se anulează reciproc.

„Deci, într-adevăr ceea ce se întâmplă cu împământarea sau conectarea la pământ este că vă protejați organismul de la… cum le numesc eu, pagubele colaterale” spune Dr. Oschman.

„Aceste distrugeri nu au fost destinate să aibă loc, dar au loc pentru că ne-am deconectat de la pământ prin punerea de cauciuc și de material plastic între picioarele noastre și pământ.

Pentru a putea adapta împământarea la nevoile omului modern, specialiștii au găsit metode de a aduce energia pământului direct în casele oamenilor. Astfel au apărut cearceafuri electrice cu ajutorul cărora oamenii sunt conectați la pământ în timp ce dorm. Preșuri pentru calculator pe care poți sta cu picioarele goale în timp ce lucrezi sau papuci care au în talpă un material conector între punctul K1 și pământ.

David Wolfe, cunoscută autoritate în domeniul medicinii alternative și un puternic susținător al împământării, a făcut un experiment în direct în timpul unei prezentări pe 20 de indivizi din sală, care au fost conectați la energia pământului printr-un cablu electric care la un capăt era înfipt în pământ înafara sălii de prezentare. După 80 de minute, participanților li s-a recoltat sânge și li s-au făcut analize care au fost apoi proiectate în direct și explicate pe loc. Rezultatele au fost pe măsură.

Împământarea

Una din teoriile dominante privind îmbătrânirea este teoria radicalilor liberi, conform căreia îmbătrânirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi. Când aveți un traumatism sau o inflamație cronică, prin respirație și din alimentele pe care le mâncăm, printre alte lucruri suntem expuși la radicalii liberi.

În timp ce nu poți să elimini complet toți radicalii liberi, îți dorești să menții un echilibru sănătos de electroni antioxidanți în organismul tău pentru a fi sigur că distrugerile datorate radicalilor liberi nu vă scapă de sub control. Conectarea la pământ poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat.

Există trei tipuri de sub-modele ale procesului de îmbătrânire cauzate de radicalii liberi:

1. Deteriorarea/mutația ADN-ului din cauza radicalilor liberi

2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile în fiecare celulă din corpul nostru efectuează metabolismul oxidativ și un produs secundar sunt radicalii liberi. În cele din urmă mitocondriile se uzează sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi

3. Teoria încrucișării de proteine, ceea ce explică riduri de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta, reducând eficiența enzimelor.

„Am impresia, din studiul meu de biofizică și biologie celulară, că organismul este proiectat cu o țesătură semi-conductoare care conectează totul în organism, inclusiv în interiorul fiecărei celule”, spune Dr. Oschman.

„Mă refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intră în partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde în corp. În orice loc unde se formează radicali liberi, există electroni în apropiere, care îi pot neutraliza și astfel se pot preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor, și mutația sau deteriorarea genetică.

Astfel, întreaga structură este în esență un sistem de apărare antioxidant, care este în fiecare parte a corpului nostru.

Așa că, dacă ați merge desculț, veți înmagazina electroni, corpul îi va stoca, iar aceștia vor fi disponibili în orice moment în cazul în care ați putea avea un traumatism sau în orice punct în cazul în care un radical liber s-ar putea forma.

Cum ne afectează sângele împământarea

O altă descoperire foarte importantă și una dintre cele mai recente, este faptul că împământarea subțiază sângele, făcându-l mai puțin vâscos. Această descoperire poate avea un impact profund asupra bolilor cardiovasculare, care sunt acum numărul unu cauzator de moarte în lume.

Practic, fiecare aspect al bolilor cardiovasculare a fost corelat cu vâscozitatea crescută a sângelui.

Dr. Frank Sinatra a antrenat echipa doctorului Oschman în modul de evaluare a vâscozității sângelui folosind o metodă numită potențialul zeta. Acesta măsoară potențialul celulelor roșii din sânge, prin determinarea vitezei cu care acestea migrează într-un câmp electric.

Se pare că atunci când se produce împământarea, potențialul zeta crește repede, ceea ce înseamnă că celulele roșii din sânge au o încărcătură mai mare pe suprafața lor, care le îndepărtează una de alta. Această acțiune face ca sângele să se subțieze și să curgă mai ușor. De asemenea, tensiunea arterială scade semnificativ.

O altă implicație evidentă a acestui fapt este că prin îndepărtarea reciprocă, celulele roșii din sânge sunt mai puțin înclinate să rămână împreună și să formeze un cheag. Cheagurile de sânge nu trebuie să fie foarte mari pentru a forma o embolie pulmonară care v-ar ucide instantaneu, astfel încât acesta este un beneficiu semnificativ.

În plus, în cazul în care potențialul zeta este ridicat, lucru ce poate fi facilitat de împământare, nu se va reduce doar riscul de boli de inimă, dar, de asemenea, riscul de demență multi-infarct, în cazul în care începe să se piardă țesutul cerebral din cauza micro-coagulărilor din creier.

Cele mai bune suprafețe pentru a face împământarea

În mod evident, cel mai simplu mod este să se meargă desculț. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oraș, care sunt înconjurați de asfalt și beton? Poți să te conectezi prin acestea? Și care dintre suprafețele naturale sunt cele mai eficiente?

Există într-adevăr, diferențe semnificative între diverse suprafețe.

Locul ideal pentru mersul pe jos în picioarele goale este pe plajă, în apropierea sau în apă, pentru că apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, conține în cea mai mare parte a sa apă, astfel încât se creează o conexiune bună.

Iarba, mai ales dacă este acoperită cu rouă, pe care te-ai putea plimba dacă te trezești dimineața devreme, este o altă suprafață extrem de potrivită. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atâta timp cât acesta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor să treacă prin el foarte bine.

Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul și izolatoarele tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite de asemenea electronilor să treacă și să vă ajute în procesul de împământare.

Modalități ușoare de a încorpora împământarea în viața de zi cu zi

Mersul desculț în aer liber este una dintre modalitățile cele mai minunate, ieftine și puternice de a ne conecta la pământ și care poate contribui, de asemenea, și la accelera refacerii țesuturilor și înlăturarea durerilor musculare în urma exercițiilor extenuante. De asemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este în legătură cu pământul, de la un cablu electric, o țeavă sau chiar un copac, poate fi o metodă bună de a ne încarcă cu electronii negativi.

O altă soluție pe care majoritatea dintre noi o folosim fără să ne dăm seama este dușul. În timp ce facem dus, suntem în contact cu energia pământului prin apa care curge prin țevile îngropate în pământ, aceasta fiind și una din explicațiile pentru care ne simțim așa de bine la duș și chiar este locul unde avem inspirație și ne vin tot felul de idei.

Reconectarea la pământ, împământarea

De-a lungul istoriei umanității, civilizații întregi au onorat pământul și conexiunea cu acesta. Stilul de viață modern a făcut în așa fel încât omul a ajuns să fie un străin pentru pământul care îi da viață și îl hrănește. Copiii secolul nostru nu se mai joacă în pământ sau în iarbă, sunt izolați în apartamente și case de beton.

David Wolfe spune că atunci când suntem conectați la pământ suntem practic în contact cu orice ființă vie conectată la pământ în momentul acela fie că sunt plante, animale sau alți oameni de la capătul opus al lumii.

Atunci misiunea noastră devine una de a inspira și de a promova reconectarea la energia pământului ca un mod simplu și natural pentru a face o lume mai sănătoasă și mai bună.

Stai în echilibru, stai conectat, folosește-te de cea mai puternică formă de antioxidanți anti-inflamatorii din natură. Vindecarea nu trebuie să provină dintr-o injecție sau un medicament, ea vine direct din pământ, tot ce trebuie să faci este să îți dai încălțările jos!

Sursa: uti24.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md