12:23:23 23.04.2024
Stiri

SUMA pe care o vor plăti șoferii pentru mașinile transportate de Poliție la parcări speciale. Expert: „Este ILEGAL”

Social 24.05.2018 08:57 Vizualizări2466 Autor: Ziarul National
SUMA pe care o vor plăti șoferii pentru mașinile transportate de Poliție la parcări speciale. Expert: „Este ILEGAL”


Mașinile parcate neregulamentar sau ale căror șoferi au fost prinși băuți la volan urmează a fi evacuate și transportate la o parcare specială contra plată.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern pe 23 mai, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate va fi transportată la o parcare specială în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană care este capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

Prevederile documentului se referă și la cazurile în care mașina a fost lăsată în loc interzis sau staționarea acesteia poate genera un pericol pentru interesul public.

Astfel, mașinile urmează a fi transportate la o parcare specială, contra unei plăți de 250 de lei, achitată de șofer. Fiecare oră de parcare va costa de la 15 la 40 de lei, în funcție de tipul autovehiculului și perioada pentru care acesta rămâne parcat.

În document este indicat faptul că serviciile de ridicare, transportare şi depozitare a autovehiculelor vor fi prestate de Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a MAI”, în baza procesului-verbal de constatare a contravenției.

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că „este ilegal ca un anumit serviciu sa fie expres stipulat cine îl va presta” și îi solicită Consiliului Concurenței să intervină.

„Noi deja am avut situații complicate cu Uniunea Europeană datorită întreprinderilor de stat, atunci când ele aveau anumite drepturi exclusive. Dacă Guvernul decide că mașinile trebuie ridicate, e bine. Însă cine le va ridica se decide în baza unui concurs public. Oare e atât de greu de înțeles aceste reguli simple pe care UE încearcă să le bage în căpusorul nostru de vreo 10 ani?”, întreabă Ioniță.

Acest proiect de lege urmează să fie dezbătut în Parlament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md