Cinci mii de euro pentru a influența un judecător. Avocat, reținut în flagrant în momentul primirii banilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avocat a fost reținut în flagrant delict cu 5.000 de euro mită. Reținerea a fost făcută de procurorii anticorupție și ofițerii DGT Sud a CNA în seara zilei de ieri, apărătorul fiind bănuit de trafic de influență. În speță, acesta susținea că poate influența un judecător din cadrul Judecătoriei Cahul să emită o decizie favorabilă, non-privativă de libertate sau cu suspendare, în privința nepotului denunțătorului, care este inculpat într-un dosar intentat pe circulația ilegală a substanțelor narcotice, fapt pentru care a pretins și primit banii.

Acțiunile avocatului au fost documentate de CNA și procurori, drept urmare acesta fiind reținut pentru 72 de ore și plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului. În cadrul percheziției, bărbatul a predat benevol banii.

Pe marginea faptelor descrise, a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 unități convenționale.

Cauza se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...