/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Accidentul feroviar din nordul Italiei. Două persoane au murit, printre care și un cetățean român

missing
24 mai 2018, ora 15:28

Update 15.24: Ministerul Afacerilor Externe al României confirmă că una din cele două persoane decedate este un cetățean român. O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Torino s-a deplasat la unitatea medicală unde au fost transportate victimele accidentului feroviar.

Trenul a deraiat după ce a lovit un camion de mare tonaj oprit la un pasaj cu puţin înainte de trecerea garniturii de tren şi trei vagoane au sărit de pe şine în urma impactului.

Potrivit presei, prima victimă este conductorul trenului, iar a doua victimă este un bărbat aflat într-o camionetă.

Cotidianul La Stampa din Torino, citat de France Presse, scrie că potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs deoarece camionul de mare tonaj, înmatriculat în Lituania, era un „convoi excepţional”, transportând o încărcătură deosebit de mare.

Camioneta ce preceda vehiculul greu ar fi traversat fără probleme trecerea, dar când barierele au început să coboare, camionul de mare tonaj nu a reuşit să frâneze la timp şi s-a oprit pe calea ferată, potrivit aceleiaşi surse.

Mai multe persoane au fost spitalizate, inclusiv patru în stare gravă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram