Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.07.2015

Cele mai notorii companii și branduri autohtone – reunite în catalogul Fabricat în Moldova

Cele mai performante companii și competitive branduri locale, care au învins în cadrul concursului „Marca comercială a anului 2014" și în concursul „Premiul pentru pentru realizări în domeniul calității” se regăsesc în catalogul „Fabricat în Moldova”, lansat astăzi, 22  iulie 2015 de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Concursul „Marca comercială a anului” se află la ediția a XII-ea, fiind organizat în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), iar concursul „Premiul pentru pentru realizări în domeniul calității”, a fost organizat în premieră în actuala formulă, în parteneriat cu mai multe instituții din domeniul infrastructurii calității și a protecției consumatorilor.

„Catalogul, „Fabricat în Moldova”, nu pretinde a prezenta toate produsele din țara noastră, dar vrea să pună în valoare cele mai bune companii și cele mai puternice branduri locale, invitându-vă să le cunoașteți aici, în catalog, dar și în consumul zilnic”, a menționat Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Totodată, Lazăr a mai sublinat că acest catalog va fi distribuit în calitate de material informativ delegațiilor internationale, oficialilor străini în cadrul vizitelor de afaceri, și de asemenea, investitorilor interesați de companiile autohtone.

Potrivit CCI, concursurile au drept scop creșterea competitivității și sporirea capacităților întreprinderilor moldovenești, dezvoltarea economiei și crearea unei imagini de afaceri favorabilă țării, și nu în ultimul rând, promovarea producătorilor autohtoni  în comunitatea economică internațională.

Concursul „Marca Comercială a Anului” încurajează în special întreprinderile mici și mijlocii să dezvolte branduri proprii, reflectând întregul ciclu de viață al unei întreprinderi – de la producere la vânzări și relația cu consumatorul, astfel fiecare companie se poate regăsi în una dintre cele 11 categorii.

Cel de-al doilea concurs „Premiul pentru realizări în domeniul calității” premiază companiile cu rezultate semnificative, obținute la capitolul calitatea produselor și servicilor. Prin intermediul acestuia, CCI țintește promovarea culturii calității, a strategiilor performante ce asigură calitatea produselor și serviciilor și, de asemenea, garantează asistenţa informaţională antreprenorilor în domeniul managementului calității.

Următoarea ediție a catalogului Fabricat în Moldova va fi lansată la în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, la care sunt celebrați campionii celor două concursuri, ce va avea loc în ianuarie 2016.

În acest an companiile sunt invitate să se în scrie în competiția celor mai performante companii până pe 30 octombrie 2015 la concursul Marca Comercială a Anului și până pe 20 septembrie la Premiul pentru realizări în domeniul calității. Informații suplimentare privind condițiile concursurilor pot fi găsite pe site-ul CCI la rubrica Marca comercială a anului și Premiul pentru realizări în domeniul calității.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus