00:02:16 20.04.2024
Stiri

Un oraș din R. Moldova inițiază PROIECTE comune cu patru municipii importante din România, printre care și Cluj-Napoca

Social 23.05.2018 13:19 Vizualizări1422 Autor: Ziarul National
Un oraș din R. Moldova inițiază PROIECTE comune cu patru municipii importante din România, printre care și Cluj-Napoca


Orașul Cimișlia din R. Moldova ar putea iniția, în viitorul apropiat, proiecte comune privind modernizarea comunității cu unele dintre cele mai dezvoltate localități de peste Prut - municipiile Slobozia, Sighișoara, Cluj-Napoca și Petroșani din România.

Anunțul a fost făcut de primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care a condus, în perioada 17 - 20 mai curent, o delegație a Primăriei ce a efectuat vizite în toate cele patru municipii de peste Prut.

Scopul vizitelor a fost stabilirea și dezvoltarea relațiilor de colaborare în contextul Centenarului Unirii, dar și schimbul de experiență petru inițierea proiectelor comune privind dezvoltarea comunităților.

Delegația de la Cimișlia a avut întâlniri cu primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu primarul muncipiul Slobozia, Adrian Nicolae Mocioniu, cu primarul muncipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Malancravean, și cu conilierul personal al primarului municipiului Petroșani, David Adrian Nicolae, ex-președintele consiliului județean Hunedoara, dar și cu alte persoane oficiale din România.

În cadrul întîlnirilor cu oficialii români, primarul Gheorghe Răileanu a reiterat faptul că dorește să contribute la realizarea idealului reUnirii, să valorifice toate posibilitățile pe care le poate oferi colaborarea directă intercomunitară și s-a arătat dispus pentru noi colaborări cu localitățile din România în vederea obținerii unui sprijin privind proiecte comune de dezvoltare a orașului Cimișlia.

Delegația din R. Moldova a participat, totodată, la „Zilele Sloboziei”, „Zilele Sighișoarei” și „Zilele Clujului”. Astfel, edilul Cimișliei a avut onoarea să salute oficial cetățenii acestor localități din România și să reitereze faptul că simte românește și se identifică cu neamul de peste Prut. În municipiul Slobozia, delegația s-a întâlnit cu descendenți ai persoanelor refugiate din orașul Cimișlia în timpul Războiului al Doilea Mondial, stabiliți aici cu traiul, în municipiul Cluj - cu studenți din orașul Cimișlia, aflați la studii.

Primarul Gheorghe Răileanu a adresat primarilor și altor oficiali din România invitații pentru a vizita orașul Cimișlia în timpul apropiat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md