06:42:13 19.04.2024
Stiri

FOTO // Andrian Candu, de Ziua Parlamentului: „Acești oameni sunt adevăratul și singurul STĂPÂN al R. Moldova”

Politică 23.05.2018 11:40 Vizualizări1031 Autor: Ziarul National
FOTO // Andrian Candu, de Ziua Parlamentului: „Acești oameni sunt adevăratul și singurul STĂPÂN al R. Moldova” parlament.md


De Ziua Parlamentului, care e marcată al 27-lea an deja pe 23 mai, la intrarea în sala de ședințe plenare a fost instalat un panou cu o lungime de peste cinci metri și înălțimea de trei metri, cu 300 de fotografii ale oamenilor din republică și inscripția: „Eu sunt vocea ta”.

Inițiativa de a instala acest panou, care conține poze cu oameni în vârstă, copii, tineri, oameni necăjiți și oameni plini de speranță, aparține spicherului Andrian Candu. „Fiecare deputat, când intră în sala de ședințe, trebuie să-și amintească de cei care suportă consecințele votului lui. Acești oameni sunt adevăratul și singurul stăpân al R. Moldova, iar noi trebuie să-i privim în ochi și să facem ce am promis. Să schimbăm lucrurile, să aducem bunăstare și oamenii acasă!”, a spus Andrian Candu.

Oficialul admite că uneori aleșii poporului mai uită pentru ce au fost delegați de cetățeni în Legislativ.

„Uneori, în febra dezbaterilor și, mai des, împărțiți în grupuri, politicienii uită că au fost delegați de oameni să lupte nu împotrivă, ci pentru – pentru ca fiecare locuitor al R. Moldova să trăiască cu demnitate și să aibă dreptul să aleagă cum să trăiască. Suntem o singură echipă și avem aceleași aspirații. Împreună, dincolo de vârstă, statut și principii, toți suntem pentru R. Moldova”, a mai spus Andrian Candu, citat de un comunicat de presă al Pasrlamentului.

Oficialul a amintit că responsabilizarea clasei politice și a fiecărui deputat este unul din obiectivele mandatului său. „Pachetul de integritate, sistemul electoral mixt, legea privind asigurarea egalității și alte legi adoptate de actualul Parlament construiesc o temelie solidă pentru ca politicienii ajunși la putere să nu-și umple buzunarele, ci să dea oamenilor ce au promis”.

Panoul a fost instalat de Ziua Parlamentului, sărbătorită pe 23 mai, când în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al RSSM de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în R. Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md