Câți moldoveni și-au înregistrat reședința la Chișinău înainte de primul tur al alegerilor locale noi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înainte de alegerile locale noi, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, în municipiul Chișinău și-au înregistrat reședința 387 de persoane, față de 442 de persoane înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017. Despre aceasta informează Comisia Electorală Centrală cu referire la datele furnizate de Agenția Servicii Publice. Informația însă nu include și numărul persoanelor care au devenit „locuitori ai capitalei” în cele aproape trei săptămâni după 30 aprilie și până în ziua alegerilor.

Cât ține de informația apărută în ziua alegerilor privind prezența în lista electorală a unui număr de 15 persoane cu reședința în același cămin de pe strada Costiujeni, constatată la o secție de votare din orașul Codru, municipiul Chișinău, CEC informează că urmare a informațiilor Agenției Servicii Publice, în baza datelor din Registrul de stat al Populației, s-a constatat că 5 persoane (inclusiv proprietarul) din cele 15 de pe lista electorală sunt membrii unei familii. Prima înregistrare la această adresă a fost făcută în anul 1992, iar restul înregistrărilor în următorii ani, cu acordul proprietarului.

Comisia Electorală Centrală reiterează că cetățenii au posibilitatea să își verifice înainte de ziua alegerilor datele privind domiciliul/reședința la filialele Agenției Servicii Publice și în listele electorale, pentru a rezolva eventualele erori. Totodată, CEC va avea o implicare activă în analiza și soluționarea sesizărilor cu privire la existența unor presupuse încălcări/fraude în procesul electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...