Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.05.2018

Mărfuri estimate la peste 300 mii lei, depistate de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal

În doar 24 de ore, Echipele Mobile ale Serviciului Vamal au raportat trei cazuri de reținere a mărfurilor nedeclarate. Toate loturile reținute în linia a doua de control proveneau din Ucraina, iar valoarea totală a acestora depășește 300 000 lei.

Primul caz a fost consemnat în după-amiaza zilei de ieri, la ieșirea din localitatea Tudora, după ce, operând în baza informațiilor deținute, Echipele Mobile ale Vămii au stopat pentru verificări un autocar de pe ruta Odessa-Chișinău. În cadrul controlului efectuat, ofițerii vamali au depistat mai loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, care nu au fost declarate la vamă. Din primele cercetări au fost stabiliți și posesorii bunurilor, care s-au dovedit a fi doi dintre pasagerii autocarului.

Câteva ore mai târziu, în localitatea Sîngera, inspectorii Echipelor Mobile au identificat un alt conațional care transporta în autoturismul său haine și încălțăminte, fără acte de proveniență. În total, vameșii au numărat 218 piese vestimentare, 63 de perechi de încălțăminte și 15 ghiozdane, pentru care, șoferul autovehiculului nu deținea niciun act de proveniență sau posesie.

Cel de-al treilea caz a fost consemnat la intrarea în municipiul Chișinău, fiind reținute în total 460 de aparate de uz casnic, precum și 5680 de cutii cu fiole ce conțineau insecticide. Conform legislației în vigoare, insecticidele fac parte din categoria substanțelor toxice, iar introducerea acestora prin contrabandă cade sub incidența Codului Penal.

În toate cele trei cazuri, bunurile au fost reținute în vederea confiscării. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere a persoanelor implicate, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus