Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.05.2018

Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei

Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei

Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei, după semnarea Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993.

La Ministerul Economiei și Infrastructurii au avut loc negocierile pe marginea proiectului Protocolului. În mod special, discuțiile s-au axat pe subiectul ce ține de excluderea echipajelor antrenate la efectuarea serviciilor de transport rutier din lista persoanelor care cad sub incidența legislației migraționale.

În prezent, conducătorii auto care prestează servicii de transport internațional nu se pot afla mai mult de 90 de zile cumulativ pe teritoriul Ucrainei, pe parcursul unei perioade de 180 de zile.

În urma negocierilor, părțile au parafat textul proiectului Protocolului la Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto. În timpul apropiat, vor fi finalizate procedurile interne pentru semnarea acestui Protocol, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Negocierile au fost purtate de delegația Republicii Moldova, condusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, și delegația Ucrainei, condusă de Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus