(foto) „Veceul este fața liceului”. Imagini care surprind condițiile dezastruoase ale toaletelor școlare au fost expuse în centrul Capitalei

collage

Fără uși, apă, hârtie sau săpun – așa arată majoritatea veceurilor școlare din țară. Prin urmare, Asociația Obștească „Părinții Solidari” a organizat în parteneriat cu Uniunea Elevilor din Moldova și Asociația Obștească „Orașul Meu” o expoziție fotografică prin care doresc să atragă atenția societății și a autorităților asupra lipsei condițiilor de igienă din școli.

Astfel, mai multe imagini care surprind condițiile dezastruoase ale toaletelor școlare au fost expuse lângă monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală.

3

4

6

7

8

9

10

11

12

13

„Vrem să atragem atenția asupra situației dezastruoase din veceurile instituțiilor de învățământ din țară. Este inadmisibil că în școlile din Moldova directorii să-și creeze tot confortul în cabinetele lor, iar problema veceurilor să rămână nerezolvată”, spune Ala Revenco, fondatoarea Grupului „Părinți Solidari”.

1

În același timp, 70% dintre elevii care au participat la sondajul lansat de Platforma Copiilor, au afirmat că aproape niciodată nu există săpun în veceurile școlare, iar 75% dintre aceștia au menționat lipsa hârtiei igienice.

Pe această cale, Ala Revenco face un apel pentru toți cetățenii să se alăture marșului „Marea Săpuneală” prin care vor revendica dreptul la intimitatea și sănătatea copiilor. Acțiunea va avea loc la 1 iunie și va începe la ora 10:00. Participanții la marș vor cere autorităților publice locale și centrale, ca până la următoarele alegeri, toate școlile din Capitală să respecte standardele minime de igienă. Ulterior, campania va continua și în școlile din întreaga țară.

5

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente