17:38:40 18.04.2024
Stiri

Igor Dodon a încercat să-l CONVINGĂ pe șeful Delegației UE la Chișinău că R. Moldova ar putea deveni „un pod de legătură dintre UE și Uniunea Euroasiatică”. Ce spune despre turul II al alegerilor din Chișinău

Politică 22.05.2018 16:00 Vizualizări2089 Autor: Ziarul National
Igor Dodon a încercat să-l CONVINGĂ pe șeful Delegației UE la Chișinău că R. Moldova ar putea deveni „un pod de legătură dintre UE și Uniunea Euroasiatică”. Ce spune despre turul II al alegerilor din Chișinău facebook


Președintele Igor Dodon este convins că statutul de observator al R. Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică (UEE) nu contravine prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și că republica noastră ar avea de câștigat de pe urma acestei asocieri.

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei întrevederi șeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Peter Michalko.

„Am reiterat faptul că acest statut nu contravine prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Acest pas oferă Moldovei o platformă de discuții cu alți parteneri și o oportunitate de a afla mai multe detalii despre UEE, care prezintă pentru noi o piață de desfacere imensă și este interesantă din punct de vedere economic. Am menționat că nu este exclus ca pe viitor Moldova să devină un pod de legătură dintre UE și UEE, fapt de pe urma căruia vor avea de câștigat ambele părți”, a spus șeful statului.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre rezultatele primului tur al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău.

„Până acum, în mare parte, alegerile au avut loc fără utilizarea mesajelor geopolitice. Mi-am exprimat îngrijorarea că în turul doi unii încearcă din nou să revină la argumentele geopolitice și la lupta geopolitică, ceea ce confirmă că nu au soluții reale pentru Chișinău. În opinia mea, trebuie să evităm discuțiile geopolitice în campania electorală. Oamenii din Chișinău trebuie să vadă capacitățile profesionale și soluțiile reale propuse de candidați”, i-a transmis Dodon lui Michalko.

De asemenea, Dodon a spus că-și dorește „o colaborare eficientă cu UE, ,iar Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată și să construiască relații constructive atât în Est, cât și în Vest”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md