Și-a cumpărat permis de conducere cu o mie de euro. Acum riscă până la doi ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră au depistat la controlul suplimentar un permis de conducere falsificat, care urma să fie folosit în Portugalia de către un cetățean moldovean. Bărbatul ar fi perfectat documentul contra sumei de o mie de euro.

Cazul a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Sculeni, unde s-a apropiat un mijloc de transport ce efectua curse ocazionale pe itinerarul Republica Moldova – Portugalia. Polițiștii de frontieră în timp ce își îndeplineau misiunea de serviciu, verificând documentele de călătorie, au remarcat un comportament agitat al unui pasager, un moldovean de 36 de ani.

Astfel, acesta a fost supus unui control suplimentar, fiind solicitat să prezinte toate documentele și alte bunuri deținute. Din portmoneul personal, bărbatul a oferit spre examinare un permis de conducere emis de autoritățile naționale pentru toate categoriile de transport. Cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat prezența unor semne caracteristici unui document contrafăcut.

În replică, bărbatul a comunicat că nu cunoaște despre fals, însă a precizat că și-a perfectat permisul acum patru ani, prin intermediul unei cunoștințe contra sumei de o mie de euro.

Pe faptul celor descoperite, a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracțiunii, pentru care riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...