(video) Recomandări de la Bill Gates. Cinci cărți pe care merită să le citești în această vară

gates books

Bill Gates vrea ca în această vară să ai parte de gânduri serioase. Astfel, el a vine cu o recomandare ce include cinci cărți pe care trebuie să le citești în perioada fierbinte a anului. În lista recomandărilor veți găsi cărți cu subiecte grele, care te fac să gândești la întrebări destul de sofisticate, de exemplu: „De ce se întâmplă lucruri rele cu oamenii sau de unde vine umanitatea și spre ce ne îndreptăm?

„În ciuda subiectelor complicate, toate aceste cărți sunt distractive și cele mai multe dintre ele sunt destul de scurte. Chiar și cea mai lungă carte se citește rapid”, a menționat Gates.

#1. „Leonardo da Vinci” by Walter Isaacson

1c

Gates consideră că Leonardo a fost unul dintre cei mai fascinați oameni vreodată. Deși astăzi este cel mai bine cunoscut ca pictor, Leonardo a avut o gamă absurdă de interese, de la anatomia umană până la teatru. Isaacson combină diferite fire ale vieții lui Leonardo și explică ceea ce l-a făcut atât de excepțional.

#2. „Everything Happens for a Reason and Other Lies I’ve Loved” by Kate Bowler

2c

Acesta este singurul memoir din lista cărților de vară. Gates a selectat povestea lui Bowler despre lupta cu cancerul de colon în stadiul IV. Bowler încearcă ea încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat. Gates menționează că rezultatul este un memoir inconștient, surprinzător de amuzant despre credință și despre abordarea propriei mortalități.

#3. „Lincoln in the Bardo” by George Saunders

3c

Despre această carte Gates spune că „credeam că știu tot ce aveam nevoie să știu despre Abraham Lincoln, dar acest roman m-a făcut să regândesc anumite părți din viața lui”. Cartea îmbină fapte istorice din războiul civil cu elemente fantastice – este în esență o lungă conversație între 166 de fantome, inclusiv fiul decedat al lui Lincoln. Această carte face parte din rândul acelor cărți fascinante și ambigue pe ați vrea să le discutați cu un prieten după ce le terminați de citit.

#4. „Origin Story: A Big History of Everything” by David Christian

4c

Despre această carte Gates spune că „este în natura umană să ne întrebăm de unde venim și istoriile despre origini unesc oamenii printr-o istorie comună și un sens comun al scopului.” Cartea lui Christian este inspirată din cursul online Big History – pe care Gates îl descrie astfel „cursul preferat al tuturor timpurilor” – despre originea și evoluția vieții din universul nostru.

#5. „Factfulness” by Hans Rosling, with Ola Rosling and Anna Rosling Ronnlund

5c

Gates a recomandat această carte din ziua în care a ieșit. Despre autorul cărții, Gates spune că este un lector strălucitor de sănătate globală care a murit anul trecut, iar prin această carte vă oferă o cale de descoperire a înțelegerii adevărurilor de bază despre lume – cum se îmbunătățește viața și unde lumea trebuie să se îmbunătățească. „Este un cuvânt final de la un om strălucit și una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit vreodată”, a scris Gates.

Vedeți mai jos un video despre toate aceste cărți:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente