12:45:48 29.03.2024
Stiri

Încă o DEMISIE la o întreprindere municipală: „Demnitatea mea este mai presus”

Social 22.05.2018 13:46 Vizualizări2449 Autor: Ziarul National
Încă o DEMISIE la o întreprindere municipală: „Demnitatea mea este mai presus”


Veronica Herța pleacă din funcția de director general al SA „Apă-Canal Chișinău”. Anunțul a fost făcut pe Facebook, Herța afirmând că Adunarea Generală a instituției i-a acceptat astăzi cererea sa demisie.

„Eu nu m-am ținut niciodată de funcții. Demnitatea mea este mai presus. Nici în concediu de boală artificial, cum fac alții, nu am de gând să mă duc. Mă dau la o parte... Mă bucur că am reuşit să readuc la viaţă întreprinderea şi Proiectul, mă bucur că am reuşit să facem o echipă, mă bucur că am reuşit să lansăm mai multe proiecte pentru asigurarea unui serviciu mai calitativ consumatorilor, mă bucur că am readus speranţa în ochii angajaţilor… Sunt cu conştiinţa curată că în toată activitatea mea din cadrul Primăriei mun. Chişinău şi din poziţia Director General la Apă Canal, mi-am dăruit toată puterea şi priceperea pentru a asigura o dezvoltare durabilă în interesul consumatorilor dar şi angajaţilor”, a scris Veronica Herța pe Facebook.



Veronica Herța amintește că, în septembrie 2016, atunci când a venit la „Apă-Canal Chişinău” în calitate de director general, întreprinderea era practic în prag de faliment, „datoriile faţă de furnizori, care au livrat echipamente în cadrul Proiectului, se ridicau la peste 2 mln EURO, iar primul document care mi-a fost pus pe masă a fost Ordonanţa Instanţei privind încasarea a 16,2 mln. lei”.

„Anul 2017 pentru SA „Apă-Canal Chişinău” a fost anul în care s-a reuşit evitarea falimentului şi deblocarea Programului de Investiţii finanţat de BERD, BEI şi Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate UE! În 2017, întreprinderea a înregistrat profit în valoare totală de circa 9,5 mil. lei, comparativ cu 81 mil. lei. pierderi în 2016. Mulțumiri partenerilor de dezvoltare, Consiliului de Administrare şi, nu in ultimul rând, angajaților Apă-Canal Chişinău”, a specificat Veronica Herța.

La final, fosta funcționară, membră a echipei fostului primar general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a ținut să amintească „o vorbă” potrivit căreia „capul plecat începe să pască”.

Veronica Herța nu explică motivele demisiei sale, dar recent fostul director general al acestei întreprinderi municipale, Constantin Becciev, a câștigat procesul de judecată, instanța stabilind că acesta a fost demis ilegal din funcție pentru că ar fi gestionat prost activitatea instituției. De asemenea, Becciev a fost achitat și în dosarul penal în care a fost învinuit de abuz de putere și prejudicierea întreprinderii cu zeci de milioane de lei.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md