08:15:02 29.03.2024
Stiri

Unde sunt aruncate apele UZATE din gospodăriile care nu dispun de canalizare centralizată: AMENZI pentru deținătorii de autovindaje care aruncă deșeurile în natură

Social 22.05.2018 14:00 Vizualizări1784 Autor: Ziarul National
Unde sunt aruncate apele UZATE din gospodăriile care nu dispun de canalizare centralizată: AMENZI pentru deținătorii de autovindaje care aruncă deșeurile în natură


Gospodăriile care nu dispun de canalizare centralizată, fiind vorba în special cele din suburbiile capitalei, apelează lunar, contra plată, la deținătorii de autovidanje pentru a le scăpa de apele uzate acumulate în fose speciale.

Autoritățile responsabile reclamă faptul că sunt numeroase cazuri când unii agenți economici, care preiau deșeurile de la oameni, deversează apele uzate menajere care depășesc cu mult concentrațiile maxim admisibile oriunde în natură. Mai mult, aceștia nu preiau ape uzate doar de la consumatorii casnici, dar și de la diverse companii.

Pentru a diminua poluarea mediului ambiant, specialiștii de la „Apă-Canal Chișinău” au inițiat un proces ce presupune încheierea contractelor atât cu persoane fizice, cât și cu persoane juridice care au autovidanje pentru a le prelua și epura apele menajere uzate și deversarea acestora în punctele de recepționare a apelor uzate menajere, coordonate cu operatorul.

Până în prezent sunt depuse 21 de cereri în acest sens, dintre care patru persoane au deja contracte încheiate cu „Apă-Canal Chișinău”. Acestora li s-au eliberat abțibilduri pentru a fi aplicate pe autovindaje și le-au fost eliberate autorizații speciale. Prețul acestui serviciu constituie 2 000 de lei lunar pentru fiecare autovindaj.

Cei care nu vor încheia contracte cu „Apă-Canal Chișinău” pentru a le prelua apele uzate riscă să fie amendați de organele de drept.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md