Miliardarul rus, Roman Abramovici, poate rămâne fără viza Marii Britanii până când va demonstra proveniența banilor săi

abr

Abramovici nu poate reveni în Marea Britanie din cauza vizei expirate. Acum trei săptămâni acesta așteaptă să i se prelungească viza de investitor (Tier 1 visa). Autoritățile engleze îi solicită să demonstreze proveniența banilor pe care le investește în economia țării.

Visa de investitor a lui Abramovici i-a fost acordată în aprilie 2015, însă în urma noilor reglementări mai stricte impuse de guvernul Marii Britanii în privința investitorilor ruși, proprietarul lui Chelsea nu poate reveni în țară.

Guvernul a decis să înăsprească controlul asupra investitorilor bogați care vin în Marea Britanie, drept replică la cazul de otrăvire a agentului rus Skripal.

Downing Street a confirmat că monitorizează toate persoanele care se aflau în acea perioadă pe teritoriul Marii Britanii și care dețin vize de nivel 1. Această viză permite oricărei persoane care investește mai mult de 2 milioane de lire sterline în economia britanică să rămână timp de 40 de luni pe teritoriul acestei țări.

Kremlinul susține că businessmanii ruși întotdeauna au întâmpinat acțiuni „neloiale și neprietenoase” atunci când acești solicitau vize pentru a putea intra în Marea Britanie.

Modificările introduse în 2015, înseamnă pentru Abramovici, că acesta se va confrunta cu clauze mai stricte, atunci când va depune cererea pentru o nouă viză de nivel 1. Cererile pot fi respinse, dacă oficialii englezi vor considera că solicitantul nu are suficiente dovezi în privința banilor obținuți.

Vizele de nivel 1 sunt deținute de aproximativ 700 de oameni de afaceri rusi.

Un apropiat de al lui Abramovici i-a spus acestuia că autoritățile engleze nu i-a fost refuzată viza, ci a fost nevoie de o perioadă mai lungă decât de obicei pentru reînnoire. Însă nu este clar până în prezent care sunt motivele acestei întârzieri. .

Actualmente nu se cunoaște unde se află miliardarul rus. Acesta nu a fost observat în Anglia din 1 aprilie. The Guardian  prezintă toate destinațiile spre care a zburat Abramovici în perioada 23 februarie – 8 mai.

gffgf

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente