Savanţii au reuşit să întâlnească o meduză enigmatică ce seamănă cu o pungă de plastic// VIDEO

Savanţii de la NOAA, cu ajutorul submersibilului Hercules, au observat un exemplar viu de D. enigmatica pe coasta Insulei San Benedicto din Oceanul Pacific, la adâncimea de 974 de metri, într-un întuneric aproape complet, scrie Descopera.ro.

Dacă nu este examinată îndeaproape, D. enigmatica seamănă mult cu o pungă de plastic şi, de asemenea, îi lipsesc tentaculele specifice multor specii de meduze. Întrucât acestea se bazează pe tentacule pentru a vâna, D. enigmatica trebuie să se bazeze pe o altă strategie de vânătoare.

Cercetătorii speculează că meduza vânează prin ambuscadă, folosindu-şi întreaga membrană centru a prinde prada, înfăşurând-o precum o pungă.

Una dintre cele mai misterioase meduze a fost dificil de studiat din cauza habitatului natural aflat la adâncimi foarte mari în oceane, dar progresul tehnologic a făcut posibil ca ochii curioşi ai cercetătorilor să poată vedea şi specii care până acum au stat ascunse cercetării ştiinţifice.

De la descoperirea şi descrierea sa în 1967, Deepstaria enigmatica, meduza a apărut foarte rar, scrie Science Alert.

Raritatea cu care a fost observată face ca specimenul să rămână aproape în totalitate necunoscut. Nu se cunoaşte cu ce şi cum se hrăneşte, cum se înmulţeşte, răspândirea şi adâncimile pe care le poate tolera.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.