/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Trei polițiști din Strășeni, trimiși în judecată. Au primit 1.000 de euro pentru încetare unei cauze penale pentru huliganism

missing
22 mai 2018, ora 08:47

În fapt, unul din ofițerii de urmărire penală, prin intermediul colegului său – ofiţer de urmărire penală și a ofiţerului operativ de sector, a pretins și a acceptat de la denunțător, figurant pe un dosar pe care îl avea în exercitare, bănuit de huliganism, mijloace băneşti ce nu i se cuvin în sumă de 1000 euro, pentru a înceta urmărirea penală pe cauza respectivă.

Drept urmare, ofițerul a scos de sub urmărire penală bănuitul, invocând lipsa elementelor infracţiunii de huliganism, a clasat cauza penală și a pornit o procedură contravenţională separată în privinţa acestuia.

Învinuit de corupere pasivă, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Celorlalți doi ofițeri le este incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă, manifestată prin promisiunea şi oferirea de bunuri, ce nu i se cuvin, ofițerului de urmărire penală în vederea emiterii unui raport cu propunerea de încetare a urmăririi penale şi scoatere de sub urmărire penală a bănuitului de huliganism.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 u.c.

Inculpații și-au recunoscut pe deplin vinovăția și au cooperat cu organul de urmărire penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram