Drumul care trece prin centrul satului Logănești, Hâncești, reabilitat

În cel mult două săptămâni, drumul care trece prin centrul satului Logănești, raionul Hâncești, va fi reabilitat. În total, o porţiune de zece kilometri urmează să fie reparată.

Porţiunea reparată face legătura cu două drumuri naționale: Chișinău – Cimișlia și Chișinău – Leuşeni. Costul lucrărilor este de 12,5 milioane de lei.

Proiectul este finanțat din Fondul Rutier și Bugetul de stat. “Eu locuiesc în Logănești din anul ’86 și nu țin minte să se fi făcut o construcție așa cum se face la moment. Era cârpit pe ici, pe colo, în fiecare an câte puțin”, a precizat Vasilisa Raşco, angajat al Primăriei Logănești, citat de Publika.

“Lucrările vor începe cred că de pe data de 25 mai. Dar practic în toate satele vor demara lucrări de reabilitare a unor străzi, drumuri în cadrul Programului “Drumuri bune”. Sunt 46 de sate din raionul Hâncești”, a declarat Alexandru Dodon, consultant la Administrația de Stat a Drumurilor.

Programul “Drumuri bune pentru Moldova” a fost lansat de Partidul Democrat. În cadrul acestuia, vor fi reparaţi aproximativ 1200 de kilometri de drumuri. Potrivit estimărilor, costul total al lucrărilor este de 1,6 miliarde de lei. 500 de milioane vor fi alocate din Fondul Național Rutier, iar restul, din Bugetul de stat.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.