/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Bănci pentru locuitorii Capitalei de la Termoelectrica. Se caută un loc în Capitală pentru a fi reamenajat

missing
21 mai 2018, ora 15:57

„Din elemente de țeavă care a fost în folosință, iată puteți să vedeți, noi o prelucrăm, o aducem la o stare mai bună pentru design, facem forma băncii și se sudează toate elementele împreună,” susține Ștefan Puiu, șeful serviciului tehnic SA “TERMOELECTRICA”.

La aceste bănci, angajații Termoelectrica muncesc de câteva luni. Folosesc țevi uzate și alte materiale reciclate. Acum muncitorii sunt pe ultima sută de metri. „Așa o bucată de lemn se prelucrează, se aduce la o formă și ajunge la momentul final – iată așa unde el se instalează de-acum,” menționează Oleg Guțu, șeful adjunct de serviciu SA „TERMOELECTRICA”.

Pe lângă bănci, angajații pregătesc și coșuri pentru gunoi, dar și câteva mini biblioteci, după modelul celor care deja sunt instalate în curtea instituției. Noile lucrări urmează a fi donate în cadrul unui concurs, lansat de Termoelectrica, la care poate participa orice doritor. Mai exact, oamenii pot depune o solicitare pe pagina de Facebook a instituției și să propună un loc aflat în stare deplorabilă, dar care poate fi readus la viață. Aceasta trebuie să conțină și câteva fotografii.

„Presupune proiectul amenajarea unui teritoriu public, indiferent parc sau altă locație, indiferent care o să fie stabilit câștigătorul, cu instalarea mai multor bănci de acest gen. Am dat posibilitatea ca opinia publică să poată să dea propuneri în vederea identificării asemenea locații,” susține Veaceslav Eni, director General, SA „TERMOELECTRICA”.

Concursul durează până mâine. Cele mai reușite propuneri, vor fi selectate și supuse unui vot public pe pagina de Facebook a companiei Termoelectrica până pe 25 mai. Directorul instituției dă asigurări că proiectul va fi implementat până pe 16 iunie.

Reporter: Galina Timuș
Operator: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram