N-au participat la alegerile din Chișinău și Bălți, dar sunt „victorioși” în alte localități! Democrații au luat primăriile în patru din șapte localități, dar nu i-a felicitat nimeni pentru asta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu au participat sau au pierdut alegerile de ieri din Chișinău și Bălți, însă sunt „victorioși” în celelalte cinci localități în care ieri au avut loc alegerile locale noi. Astfel, Partidul Democrat care nu și-a înaintat oficial niciun candidat nici la Chișinău, nici la Bălți, a obținut victoria în patru dintre celelalte cinci localități, în timp ce Partidul Șor, candidatul căruia a fost exclus din alegerile în capitală, pentru finanțarea din afara țării, a câștigat alegerile în ce-a de-a cincea localitate, pierzând însă bătălia pentru capitala de nord a țării.

Trebuie de menționat însă, că în toate cele patru sate și comune în care democrații au câștigat, aceștia au avut câte un singur oponent. Doar la Jora de Mijloc, acolo unde câștigătoare din primul tur, având 61,07% dintre voturi, a fost declarată vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, au fost trei candidați înscriși în cursă – democrata Lucia Terenti (38,05%) și socialistul Serghei Morozan (0,87%).

În comuna Leușeni, raionul Hîncești, democratul Ion Dragan, s-a impus în fața socialistului Ion Bujeac, raportul fiind de 90,79% contra 9,20%. Tot în raionul Hîncești, în satul Nemțeni, democrata Maria Ghițu s-a impus în fața socialistului Timofei Șindrilă cu 82,58% contra 17,41%.

În comuna Volovița, raionul Soroca, democratul Ghenadie Nistrean a câștigat alegerile în fața socialistului Alexandru Cerchez, cu 79,36% contra 20,63%. Doar în comuna Pîrlița, raionul Ungheni, contracandidatul democratului Stanislav Babuțac nu a fost un socialist, ci reprezentantul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Și acolo însă, democratul s-a impus împotriva Galinei Andriuță cu 85,61% contra 14,38%.

Cu toate acestea, nici până la această oră, nici pe pagina web a Partidului Democrat, nici pe pagina de Facebook a formațiunii, nu se menționează nimic despre victoria din primul tur al democraților în cele patru din șapte localități în care ieri, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi. La fel, nici președintele partidului Vlad Plahotniuc, nu și-a felicitat public reprezentanții partidului.

Amintim că la Bălți, succesorul lui Renato Usatîi la funcția de primar, Nicolai Grigorișin, a câștigat alegerile din primul tur, obținând voturile a 61,64% dintre locuitorii capitalei de nord a țării. La Chișinău însă urmează a fi organizat turul doi al alegerilor. Acolo se vor confrunta socialistul Ion Ceban, care ieri a acumulat 40,97% din voturi și reprezentantul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a acumulat voturile a 32,12% dintre chișinăuienii care au ieșit ieri la vot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...