Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Radu recunoaște înfrângerea înainte de…

Radu recunoaște înfrângerea înainte de procesarea tuturor voturilor

Silvia Radu a recunoscut înfrângerea în alegeri înainte de procesarea tuturor voturilor exprimate de alegătorii din Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă, Silvia Radu a mulțumit tuturor susținătorilor care și-au dat votul pentru candidatura sa și a declarat că experiența a fost una importantă, de aceea nu-i pare rău de cele peste 400 de mii de lei investite în campanie.

„Pot doar să constat că votul s-a împărțit între două partide politice și faptul că cei doi candidați au avut în spate partide care au monitorizat electoratul”, a declarat Silvia Radu.

„Avem un tur doi sută la sută politic, care înseamnă că Chișinăul va continua să fie în zona plitică și geopolitică. Să sperăm doar că următorul primar se va ocupa mai mult de Chișinău și de probleme orașului decât de problemele politice ale partidului pe care îl va reprezenta”, a menționat Silvia Radu după numărarea a peste 90% din procesele-verbale.

Aceasta a declarat că este prematur să se gândească la participarea în alegerile parlamentare din toamna acestui an și a negat că ar putea accepta vreo funcție în actuala guvernare.

„Urmează să-mi continui activitățile mele personale și să încerc să ajut orașul așa cum am făcut-o până acum”, a afirmat Silvia Radu. „Am suficiente activități personale, cred că acum este prematur să vorbesc exact cu ce mă voi ocupa, pentru că suntem abia când rezultatele au fost validate”, a adăugat Radu, precizând că în următoarele zile va vorbi despre planurile de viitor.

Candidaților care au ieșit în turul doi, Ion Ceban și Andrei Năstase, aceasta le-a dorit succes și le-a transmis o dorință a locuitorilor Chișinăului: „să muncească mai mult pentru oraș și mai puțin pentru partidele lor”.

Ion Ceban și Andrei Năstase sunt cei doi candidați care au rămas în cursa pentru șefia capitalei. Aceștia se vor întâlni în turul 2, peste două săptămâni. Ceban și Năstase și-au învins clar adversarii politici, obținând împreună peste 73% din voturile exprimate.