04:24:53 29.03.2024
Stiri

IUBIRI CELEBRE // Poveste de dragoste ca în filme a acestui mare regizor!

Știri 20.05.2018 18:01 Vizualizări2502 Autor: Ziarul National


IUBIRI CELEBRE // Poveste de dragoste ca în filme a acestui mare regizor! sursa: click.ro

Lucian Pintilie s-a stins din viață miercuri, 16 mai, alăturându-se femeii alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste. Regizorul a avut parte de o iubire tumultoasă alături de actrița Clody Bertola, fiind și ultimul partener al acesteia.

Îndrăgita actriță Clody Bertola a reușit, de-a lungul timpului, să cucerească inimile multor admiratori, însă a fost nevoită să treacă prin două căsnicii nereușite, până să ajungă să-și cunoască sufletul pereche: Lucian Pintilie.

Clody a fost întâi căsătorită cu pictorul Stefan Constantinescu, însă gelozia și firea independentă a acestuia au făcut-o să renunțe la mariaj.

Prima sa iubire „tumultoasă” a fost alături de un alt mare regizor român: Liviu Ciulei. Totuși, infidelitățile acestuia, care s-a arătat interesat de o altă femeie pe parcursul relației lor, au făcut-o să ajungă în brațele ultimei sale mari iubiri, regretatul regizor Lucian Pintilie.

După divorțul de Liviu Ciulei, Clody a început să se îndrăgostească de farmecul regizorului Pintilie, caracterizându-l ca fiind unul „tiranic”.

„Nu este ușor să lucrezi cu Lucian Pintilie, dar valoarea rezultatului te ajută să depășești momentele grele, cu atât mai mult cu cât Pintilie reușește să fie un tiran-vrăjitor, care-și farmecă interpreții prin marea lui ardere și credință în ceea ce face.

Are o mare putere de convingere și de seducție asupra actorilor. Ei sunt pur și simplu electrizați când repetă cu el”, a povestit actrița despre Lucian Pintilie, pentru cartea de dialoguri „La vie en rose cu Clody Bertola”.

Cei doi au trăit împreună mai bine de 40 de ani, Clody declarându-se fascinată de comportamentul regizorului.

„Eu am avut relații ciudate cu bărbații. Stefan Constantinescu a fost mult mai în vârstă. Liviu Ciulei și Lucian Pintilie erau mult mai tineri”, a explicat actrița.

În ciuda diferenței de vârstă însă, Pintilie fiind cu douăzeci de ani mai tânăr decât Bertola, meseriile amândurora au făcut posibilă întâlnirea și unirea dintre ei, destinul jucând un rol important în apropierea celor doi.

Lucian regiza piesa de teatru „Omul care aduce ploaia”, în care Clody urma să joace rolul principal.

„M-a fascinat lipsa lui totală de formalism, aproape de proastă creștere. Mă atrăgea la el nebunia, „golănia” lui plină de spiritualitate. Felul de a gândi original despre artă, despre oameni. Felul de a trăi fără compromisuri”, a declarat Clody.

Sursa: click.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md