/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Candidații la șefia Capitalei s-au afișat în fața camerelor alături de familiile lor. Pentru ce au votat aceștia

missing
20 mai 2018, ora 16:48

Cel mai matinal a fost candidatul Platformei DA, Andrei Năstase care s-a prezentat la secția de votare alături de soție și mezina familiei. Acolo acesta a fost întâmpinat de membrii de partid și susținătorii săi: „Am votat pentru lucrurile în care eu cred. Am votat pentru un oraș în care drepturile unei comunități sunt respectate, mă refer aici întâi de toate la o viață mai bună la noi acasă aici în orașul nostru. Am votat pentru dreptate, am votat pentru schimbare, am votat pentru renașterea orașului nostru”.

Întrebată pentru ce a votat, soția lui Andrei Năstase s-a emoționat.

Valeriu Munteanu a mers la vot cu întreaga familie. Candidatul PL a menționat că alegerile sunt un eveniment prin care trebuie sa fortificam democrația: „Am votat pentru un Chișinău european, am votat pentru un Chișinău pentru toată lumea, un Chișinău în care să putem trăi, am votat pentru libertate, am votat pentru democrație, am votat pentru valorile în care crede toată lumea și trebuie să trăim și în Republica Moldova în aceste valori”.

Alături de soț și copii a votat și unicul candidat independent la șefia capitalei, Silvia Radu: „Am votat pentru ca Chișinăul să iasă din sfera instituțiilor politice și să fie redat înapoi cetățenilor Chișinăului. Astăzi este ziua când chișinăuienii își pot lua capitala înapoi și alege un conducător care să lucreze pentru oraș și pentru oamenii care locuiesc aici”.

Soțul Silviei Radu a catalogat campania electorală ca fiind o luptă murdară și brutală, iar acum trebuie să câștige cine merită: „Eu am ales o activitate, cu agricultura din cauza că, am ieșit din oraș, deci eu am fugit de orașul acesta, de probleme, pe când soția a ales să lupte, așa e ea”.

Însoțit de familie, și candidatul PSRM a bifat prezența la vot: „Noi am pus ștampiluța cu Vasile și Ilinca pentru un oraș mai frumos, mai amenajat, mai curat, mai confortabil pentru oamenii de toate vârstele. De la cei mici și până la cei maturi. Cu gânduri bune. Vrem ca în oraș să fie schimbări, schimbări spre bine”.

În jurul orie 12 și Alexandra Can a mers să voteze. Candidata PNL a spus că-și dorește ca chișinăuienii să fie fericiți că trăiesc aici: „Am votat pentru profesionalism și integritate morală. Cred că viitorul este doar în acel caz în care vom avea acele calități oriunde. Îmi doresc o capitală în care să nu să se plângă că nu sunt bani, să se ducă banii acolo unde are nevoie cetățeanul”.

Constantin Codreanu a decis să meargă la vot fără a anunța pe nimeni. Candidatul PUN spune că i se pare o ipocrizie maximă ceea ce au făcut astăzi politicienii, perindându-se prin fața camerelor de luat vederi: „Am ținut neapărat să vorbesc despre votul meu și despre voturile dumneavoastră mai mult decât despre votul meu, pentru că eu, cu un singur vot nu pot decide mare lucru. Dincolo de orice, este important să veniți la vot, dacă nu a-ți făcut-o până acum”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram